Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam,
chciałbym zmienić kolumny w swoim audio stereo icon_smile.gif
Postaram napisać się temat tak przejrzyście jak tylko to możliwe abym uzyskał odpowiednią pomoc, od Was fachowców icon_smile.gif

1. Wzmacniacz - Marantz PM68, bez przeróbek
2. Źródło dźwięku
Tuner: Marantz ST59
CD: Marantz CD67 mk II SE
W głównej mierze natomiast muzyki słucham z laptopa ( Acer vn7 591g)
3. Kolumny: Tannoy M3
4. Kolumny w chwili obecnej są za mną, myślę w jaki sposób dać je przed siebie.
5. Zdaję sobie sprawę, że przy obecnym ułożeniu pokoju ciężko będzie ze sceną, ze względu na małe odległości pomiędzy samymi kolumnami (ok 1,3m) jak i mną (ok 1,2m)

Czego szukam:

1. Kolumn, i tu rodzi się pytanie - jakich ? Podłogówki mam w tej chwili, natomiast wydaje mi się, że monitory na standach + ustawienie ich obok biurka byłoby lepszym rozwiązaniem? Choć wtedy kolumny byłyby jeszcze bliżej mnie ( od siebie ok 1,5m, ode mnie ok 1m)

2. Budżet: do 1000zł, rzecz jasna jak doradzicie, że warto będę elastyczny, choć chciałbym w tym się zmieścić.

3. Stan: zdecydowanie pewne używki

4. Pokój:

5. Chciałbym aby zakup był na dłuższy okres.

6. Czego słucham: Dosłownie wszystko, natomiast w głównej mierze w kolejności: house, pop, rock, filmowa

7. Czego oczekuję: Generalnie jestem zadowolony z Tannoy'ów natomiast tak jak wspomnialem szukam nowych doświadczeń icon_smile.gif Zdecydowanie lubię miękki wyrazisty bas/kick, wysokie nie wybijające się ponad wszystko, oraz zbilansowaną średnicę

9. Na chwilę obecną zastanawiam się nad:

- Tannoy Mercury M3 - posiadam obecnie, ale jeżeli w tej kwocie nie dostanę nic lepszego, oświećcie mnie - Zostaną ze mną.
- Monitor Audio MR2

Będę wdzięczny za każdą odp.
Pozdrawiam serdecznie icon_smile.gif