passion Napisano 6 grudnia 2015 Napisano 6 grudnia 2015 Witam wszystkich serdecznie.Poszukuje jakiegos taniego rozwiazania odnosnie plikow mp3, flac. Mianowicie posiadam wzmacniacz Pioneer A 50 , kolumny Magnat Quantum 677 i odtwarzacz Cd Pioneer Pds - 901. Wszystko gra cacy lali , jednak czasem chce pojsc na latwizne i zamiast machac plytami cd chce po prostu odtwarzac pliki flac, mp3 z hdd / pendrive. Do tej pory sluzyl mi dosc stary blu ray samsunga, ktory pieknie czyta Hdd i pliki mp3 (nie czyta flac), no ale jakosc dzwieku pozostawia troche do zyczenia , podpiete mam analogiem do wzmacniacza.Tak sie zastanawiam nad blu ray'em Pioneera bdp 160/170. Czyta juz pliki flac, ale jestem ciekawy czy by troche lepiej zagral od mojego starego Samsunga, chodzi mi o jakosc dzwieku i sama glosnosc (Samsung gra o polowe ciszej w stosunku do Pioneera Pds 901). Dodam , iz nie potrzebuje zadnych bajerow typu wifi , puszcanie mp3 , flac przez smartfon itd. Zdaje sobie sprawe , ze napewno nie zagra to jak moj odtwarzacz CD , jednak wiadomo chcialbym uzyskac dzwiek jak najlepszy.Jesli to ma jakies znaczenie w tym przypadku (chociaz watpie) to lubie dzwiek w miare ocieplony , dynamiczny, troche konturowy - bas, sopran.Mam do wydania tak 600 - 650 Pln . Moze cos innego byscie Panowie doradzili? Moze byc uzywane lub nowe, bez roznicy.ps. Jest jeszcze mozliwosc abym, podlaczyl kompa pod wzmacniacz, tyle , ze bym musial dziury wiercic w scianach aby kable przecisnac do wzmacniacza i tv w salonie. To nie problem, tylko , ze bym musial dokupic lepsza karte muzycza, wiec moze to by bylo lepsze wysjcie? Z tego co sie orientuje to Audiotrak Prodigy HD2 Advance DE oraz Aim Sc808 to calkiem rozsadne karty w tej cenie.Wiec podsumowujac skad bym uzyskal lepszy dzwiek?1. Przykladowo jakis Blu ray typu Pioneer Bdp 1602. Komputer z karta muzyczna do zalozonej przeze mnie kwotyPozdrawiam . Odpisz, cytując
Sandflyer Napisano 10 grudnia 2015 Napisano 10 grudnia 2015 He, zaczynają się mnożyć posty na temat odtwarzaczy plików FLAC.Ja mam Pioneera BDP 170, ale używam go po bożemu - czyli do odtwarzania filmów.Możliwość odtwarzania plików FLAC itp. na tym poziomie cenowym jest raczej na doczepkę, a nie dlatego, żeby ktoś "na poważnie" chciał odtwarzać pliki FLAC z takiego sprzętu.Ja odtwarzałem pliki FLAC ze swojego Pioneera, ale tylko przez zewnętrzny DAC, więc nie wiem jak on stoi jakościowo sam z siebie.Jedna rzecz - Pioneer NIE ODTWARZA plików FLAC w trybie gapless (tzn. jeśli jedna piosenka przechodzi płynnie w następną, to Pioneer wstawia ok. sekundy ciszy (to jest czas potrzebny na wczytanie kolejnego pliku).Dla niektórych, jak dla mnie to jest bardzo istotne i dyskwalifikuje taki sprzęt.O kartach dźwiękowych Ci nic nie powiem, ale jeśli komputer masz w jednym pokoju, a sprzęt grający w drugim, to będzie Ci się chciało biegać po całym mieszkaniu, żeby właczyć jakiś kawałek?Trochę nie na temat, ale poza wszystkim innym bardzo lubię swojego Pioneera jako odtwarzacz video i innych plików multimedialnych... Bardzo dobry kontrast, kolory itp. Odpisz, cytując
passion Napisano 10 grudnia 2015 Autor Napisano 10 grudnia 2015 Kompa mam w innym pokoju , ale moglbym puscic kable przez sciane do tv i optyk do daca jak by co , wtedy bym mial w salonie i obraz i dzwiek;)Jak by co kontynuujmy dalej rozmowe w watku "Dac do 1000 - 1200 Pln" .Pozdrawiam... Odpisz, cytując
Recommended Posts