Skocz do zawartości

Prezęt dla męża - kino domowe (małe i białe :)) + amplituner + blu-ray- Proszę o pomoc

Recommended Posts

Napisano
Witam serdecznie,
na wstępie chciałabym podziękować wszystkim którzy zechcieli podzielić się swoimi informacjami/doświadczeniami w tym temacie.
Jestem kompletnie zielona w tej tematyce, a chciałabym zrobić prezent mężowi (on coś nie coś wie już że się do tego przymierzam) ale chciałabym żeby spełnione były też moje wymagania:)

Sprzęt ma być biały i nieduży (nie mówię o amplitunerze i odtwarzaczy blue-ray). Mamy projektor do filmów - nie mamy tv:)
Przeglądałam już trochę internet i coś tam znalazłam ale nie wiem czy ok, niekiedy też proponowane zestawy są dość drogie:/

Dane:
przeznaczenie - filmy/muzyka 50/50% - muzyka popularna (NIE hardrock/techno/poważna)
pokój z aneksem - sam pokój około 20m2
zestaw musi być BIAŁY i NIE STAWIANY na podłodze - nie jakieś wielkie kolumny - z tyłu za kanapą mamy parapet długi na którym ustawimy tylne głośniczki a z przodu półka i parapet barowy.
amplituner
blue-ray
kable
Cena - w zależności czy warto dokładać czy nie chciałbym zamknąć się w jak najmniejszym budżecie. Myślałam na całość wydać około 3500,00 zł.

To co znalazłam:
HARMAN KARDON HKTS 16
lub ewentualnie
HARMAN KARDON HKTS 30
Wharfedale MOVIESTAR DX-1 HCP
drogie:
Polk Audio TL1600 BLACKSTONE
Focal Sib Pack 5.1 + BEZPRZEWODOWY Sub Air

Amplituner:
Yamaha Rx-V479
drogie:
Yamaha RX-V679
Onkyo TX-NR545

Blue-ray:
? nie wiem jaki/ tani z marketu?icon_smile.gif
znalazłam takie ale ono jest drogie..musi być takie drogie? Yamaha BD-S677

Kable:
coś mi ojciec mówił że powinny być lepsze niż w zestawie więc nie wiem czy kupować dodatkowo czy te z zestawu? - chowane będą pod listwy.

Bardzo proszę o pomoc:)