Djslowek Napisano 15 listopada 2016 Napisano 15 listopada 2016 Witam serdecznie. Jak w temacie mam problem z podłączeniem głośników od wieży Technics sh-eh760 do amplitunera jvc rx-5062. Mianowicie głośniki są 3-drożne i każdy ma osobną parę przewodów, a muszę wpiąć je pod jedną parę styków w wzmacniaczu jako wyjście na przednie głośniki. Prawdopodobnie muszę zastosować zwrotnice ale jest to czarna magia dla mnie, jaką dobrać i ewentualnie jak w ogóle się za to zabrać? Proszę Was o pomoc w tej sprawie, poniżej podaje dane sprzętu.Głośniki:Superniskotonowy 17cm, stożkowyNiskotonowy 12cm, stożkowyWysokotonowy 5cm. kopułkowyImpedancja Hight 6om 60WMid 6om 60WLow 8om 120WPoziom wyjściowy ciśnienia akustycznego 67dB/W 1.0mCzęstotliwość podziału 120Hz, 4kHzZakres przenoszonych częstotliwości 42Hz- 50kHz (-16dB)48Hz- 38kHz (-10dB)JVs Amplituner rx-5062Moc wyjściowa Kanały przednie min. moc skuteczna 100W na kanał przy impedancji 8om częstotliwości 1kHz i całkowitych zniekształceniach nie większych niż 10%Dziękuje za pomoc i doradztwo w tej sprawie. Pozdrawiam Odpisz, cytując
jacek75 Napisano 16 listopada 2016 Napisano 16 listopada 2016 O ile mnie pamięć nie myli z tymi technicsowymi kolumnami nic bez oryginalnej wieży technicsa nie zrobisz, bo na 99% kolumny miały zwrotnicę umieszczoną w module wzmacniacza...Bawienie się w dorabianie zwrotnicy nie opłaca się raczej, bo to raz średnie kolumny, dwa nawet jak podobały się jak grały z całością technicsa to był to "efekt" swoistego sztucznego korektora i podkolorowań jednostki technicsa.Owszem możesz komuś zlecić zbudowanie zwrotnicy według podziału pasma jaki wpisałeś, ale to duży koszt , więc bez sensu. Odpisz, cytując
Djslowek Napisano 20 listopada 2016 Autor Napisano 20 listopada 2016 Oki rozumiem i dziękuje za pomoc. Odpisz, cytując
Recommended Posts