Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam serdecznie. Jak w temacie mam problem z podłączeniem głośników od wieży Technics sh-eh760 do amplitunera jvc rx-5062. Mianowicie głośniki są 3-drożne i każdy ma osobną parę przewodów, a muszę wpiąć je pod jedną parę styków w wzmacniaczu jako wyjście na przednie głośniki. Prawdopodobnie muszę zastosować zwrotnice ale jest to czarna magia dla mnie, jaką dobrać i ewentualnie jak w ogóle się za to zabrać?
Proszę Was o pomoc w tej sprawie, poniżej podaje dane sprzętu.

Głośniki:
Superniskotonowy 17cm, stożkowy
Niskotonowy 12cm, stożkowy
Wysokotonowy 5cm. kopułkowy
Impedancja Hight 6om 60W
Mid 6om 60W
Low 8om 120W
Poziom wyjściowy ciśnienia akustycznego 67dB/W 1.0m
Częstotliwość podziału 120Hz, 4kHz
Zakres przenoszonych częstotliwości 42Hz- 50kHz (-16dB)
48Hz- 38kHz (-10dB)

JVs Amplituner rx-5062

Moc wyjściowa
Kanały przednie min. moc skuteczna 100W na kanał przy impedancji 8om częstotliwości 1kHz i całkowitych zniekształceniach nie większych niż 10%

Dziękuje za pomoc i doradztwo w tej sprawie. Pozdrawiam
Napisano
O ile mnie pamięć nie myli z tymi technicsowymi kolumnami nic bez oryginalnej wieży technicsa nie zrobisz, bo na 99% kolumny miały zwrotnicę umieszczoną w module wzmacniacza...
Bawienie się w dorabianie zwrotnicy nie opłaca się raczej, bo to raz średnie kolumny, dwa nawet jak podobały się jak grały z całością technicsa to był to "efekt" swoistego sztucznego korektora i podkolorowań jednostki technicsa.
Owszem możesz komuś zlecić zbudowanie zwrotnicy według podziału pasma jaki wpisałeś, ale to duży koszt , więc bez sensu.