Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Cześć wszystkim icon_smile.gif
proszę o poradę jak dla laika w doborze sprzętu na pierwszy zestaw gramofonowy. Założenia są takie, żeby złożyć w miarę przyzwoity sprzęt grający do salonu ok. 35m2. Warunki nie są audiofilskie, ale zależy mi na jakości dzwięku i żeby wystarczyło mocy na całe pomieszczenie. Preferowane gatunki muzyczne: przede wszystkim rock/metal, ale także jazz i elektronika.
Wstępnie mam na oku Pro-ject essential II za ok. 900zł, z tego względu, że będę miał szansę odsłuchu i podobno sprawdza on się dobrze w różnych gatunkach. Głośniki Magnat Quantum 673- (ok. 1000zł)propozycja głośników- czy wystarczy na takie pomieszczenie? No i pozostaje ok. 600zł na wzmacniacz. Może tutaj warto się skusić o dobry używany wzmacniacz?
Poczytałem już troszkę w tematach, ale dalej czuję się zielony w kwestii wyboru sprzętu. Liczę na jakieś konkretne podpowiedzi. Dodam, że nie chcę kupować wszystkiego z drugiej ręki. Jaka konfiguracja wchodzi w grę z tym Pro-jectem?