Skocz do zawarto艣ci

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam. Od niedawna sta艂em si臋 posiadaczem wy偶ej wymienionych g艂o艣nik贸w. Posiadaj膮 one wej艣cie na subwoofer.

I tu w艂a艣nie mam problem. Chcia艂bym zakupi膰 do nich subwoofer ale nie jestem jakim艣 specjalist膮 w tym temacie i nie wiem jak si臋 do tego zabra膰.

Subwoofer aktywny czy pasywny ? Jaki model konkretnie by艣cie polecili (pok贸j 15m)

I oczywi艣cie pytanie jak takiego suba pod艂膮czy膰 do tych g艂o艣nik贸w

Osobi艣cie my艣la艂em nad kupnem yamahy yst-sw012.聽

Dorzucam zdj臋cie czy takie po艂膮czenie jest dobre?

dsc02225.jpg

Edytowano przez AnonymousDB
Napisano

Kolego witaj. Posiadam owe grajki przy komputerze i powiem szczerze, 偶e basu maj膮 a偶 za wiele(20 m kw) fakt, 偶e nie jest to bas wysokich lot贸w, ale jest bardzo wyczuwalny. Mo偶e problem jest w ustawieniu kolumn nie w ilo艣ci niskich ton贸w. Wstaw zdj臋cie jak masz je ustawione. Obawiam si臋 偶e sub w takim pomieszczeniu wi臋cej zepsuje ni偶 poprawi i wtedy ju偶 i tak nie najlepsza 艣rednica zginie przyt艂oczony bassssem.

Napisano (edytowany)

z subem to ma by膰 ma艂y eksperyment. A orientujesz si臋 mo偶e czy te po艂膮czenie ze zdjecia suba z g艂o艣nikami jest dobre ?

ni偶ej rysunek pokoju na czerwono edifiery聽+ na 艣rodku 30 cm nad mebelkami (160cm szer)聽wisi tv 42" 105 cm

pok.png

Albo mo偶e jaki艣 s艂abszy sub ? nieaktywny ?
albo kupi膰 g艂o艣nik i wsadzi膰 w skrzynk臋 ?

np. taki聽http://allegro.pl/powerbass-s-84-20cm-subwoofer-250w-hit-i5976849953.html

Edytowano przez AnonymousDB