Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam. Od niedawna stałem się posiadaczem wyżej wymienionych głośników. Posiadają one wejście na subwoofer.

I tu właśnie mam problem. Chciałbym zakupić do nich subwoofer ale nie jestem jakimś specjalistą w tym temacie i nie wiem jak się do tego zabrać.

Subwoofer aktywny czy pasywny ? Jaki model konkretnie byście polecili (pokój 15m)

I oczywiście pytanie jak takiego suba podłączyć do tych głośników

Osobiście myślałem nad kupnem yamahy yst-sw012. 

Dorzucam zdjęcie czy takie połączenie jest dobre?

dsc02225.jpg

Edytowano przez AnonymousDB
Napisano

Kolego witaj. Posiadam owe grajki przy komputerze i powiem szczerze, że basu mają aż za wiele(20 m kw) fakt, że nie jest to bas wysokich lotów, ale jest bardzo wyczuwalny. Może problem jest w ustawieniu kolumn nie w ilości niskich tonów. Wstaw zdjęcie jak masz je ustawione. Obawiam się że sub w takim pomieszczeniu więcej zepsuje niż poprawi i wtedy już i tak nie najlepsza średnica zginie przytłoczony bassssem.

Napisano (edytowany)

z subem to ma być mały eksperyment. A orientujesz się może czy te połączenie ze zdjecia suba z głośnikami jest dobre ?

niżej rysunek pokoju na czerwono edifiery + na środku 30 cm nad mebelkami (160cm szer) wisi tv 42" 105 cm

pok.png

Albo może jakiś słabszy sub ? nieaktywny ?
albo kupić głośnik i wsadzić w skrzynkę ?

np. taki http://allegro.pl/powerbass-s-84-20cm-subwoofer-250w-hit-i5976849953.html

Edytowano przez AnonymousDB