AnonymousDB Napisano 31 marca 2017 Napisano 31 marca 2017 (edytowany) Witam. Od niedawna sta艂em si臋 posiadaczem wy偶ej wymienionych g艂o艣nik贸w. Posiadaj膮 one wej艣cie na subwoofer. I tu w艂a艣nie mam problem. Chcia艂bym zakupi膰 do nich subwoofer ale nie jestem jakim艣 specjalist膮 w tym temacie i nie wiem jak si臋 do tego zabra膰. Subwoofer aktywny czy pasywny ? Jaki model konkretnie by艣cie polecili (pok贸j 15m) I oczywi艣cie pytanie jak takiego suba pod艂膮czy膰 do tych g艂o艣nik贸w Osobi艣cie my艣la艂em nad kupnem yamahy yst-sw012.聽 Dorzucam zdj臋cie czy takie po艂膮czenie jest dobre? Edytowano 31 marca 2017 przez AnonymousDB Odpisz, cytuj膮c
Go艣膰 Napisano 31 marca 2017 Napisano 31 marca 2017 Kolego witaj. Posiadam owe grajki przy komputerze i powiem szczerze, 偶e basu maj膮 a偶 za wiele(20 m kw) fakt, 偶e nie jest to bas wysokich lot贸w, ale jest bardzo wyczuwalny. Mo偶e problem jest w ustawieniu kolumn nie w ilo艣ci niskich ton贸w. Wstaw zdj臋cie jak masz je ustawione. Obawiam si臋 偶e sub w takim pomieszczeniu wi臋cej zepsuje ni偶 poprawi i wtedy ju偶 i tak nie najlepsza 艣rednica zginie przyt艂oczony bassssem. Odpisz, cytuj膮c
AnonymousDB Napisano 31 marca 2017 Autor Napisano 31 marca 2017 (edytowany) z subem to ma by膰 ma艂y eksperyment. A orientujesz si臋 mo偶e czy te po艂膮czenie ze zdjecia suba z g艂o艣nikami jest dobre ? ni偶ej rysunek pokoju na czerwono edifiery聽+ na 艣rodku 30 cm nad mebelkami (160cm szer)聽wisi tv 42" 105 cm Albo mo偶e jaki艣 s艂abszy sub ? nieaktywny ? albo kupi膰 g艂o艣nik i wsadzi膰 w skrzynk臋 ? np. taki聽http://allegro.pl/powerbass-s-84-20cm-subwoofer-250w-hit-i5976849953.html Edytowano 31 marca 2017 przez AnonymousDB Odpisz, cytuj膮c
Recommended Posts