Grzegorz Kędzierski Napisano 9 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2017 Witam, Śledzę forum od jakiegoś czasu i bardzo jestem wdzięczny za wszystkie uzyskane do tej pory porady i informacje. Wiem, że tematów głośników do Onkyo TX-8150 było już kilka, niemniej jednak wierzę gorąco, że i tym razem pomożecie. Od kilku lat jestem coraz bardziej zafascynowany światem muzyki i szczegółowością oraz ekspresyjnością świata dźwięków. Słucham zazwyczaj czegoś pomiędzy Pink Floyd, Carlos Santana, Artur Rojek, Leonard Cohen, Ludovico Einaudi . Również trochę symfonicznej muzyki filmowej. Na dzień dzisiejszy moim dostępnym wzorem jakości, naturalności, przestrzenności i szczegółowości dźwięków jest zestaw podręczny: odtwarzacz Fiio X5 i słuchawki AKG K550. Poszukując czegoś możliwie podobnego w skali makro, dwa lata temu zakupiłem do salonu (ok 24m2, głośniki szeroko rozstawione i niestety tyły blisko ściany - ok 10cm) zestaw Onkyo TX-8150 i Pylon Pearl 25. Niestety nie otrzymałem oczekiwanego efektu i aktualnie chcę zainwestować w nowe głośniki ok 6.000zł (za parę) by zbliżyć się do jakości, szczegółowości i sceny Fiio X5 i AKG K550. Analizując wiele wątków myślę o opcjach: 1. Pylon Diamond 25 2. Audio Academy Hyperion IV 3. Tannoy Revolution XT-8F 4. Monitor Audio Silver 200 Którą opcję, bądź ewentualnie jaką jeszcze inną doradzilibyście, mając na uwadze oczekiwania co do naturalności i szczegółowości dźwięku oraz ograniczenia przestrzenne? Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad Koczenda Napisano 9 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2017 7 godzin temu, Grzegorz Kędzierski napisał: Witam, Śledzę forum od jakiegoś czasu i bardzo jestem wdzięczny za wszystkie uzyskane do tej pory porady i informacje. Wiem, że tematów głośników do Onkyo TX-8150 było już kilka, niemniej jednak wierzę gorąco, że i tym razem pomożecie. Od kilku lat jestem coraz bardziej zafascynowany światem muzyki i szczegółowością oraz ekspresyjnością świata dźwięków. Słucham zazwyczaj czegoś pomiędzy Pink Floyd, Carlos Santana, Artur Rojek, Leonard Cohen, Ludovico Einaudi . Również trochę symfonicznej muzyki filmowej. Na dzień dzisiejszy moim dostępnym wzorem jakości, naturalności, przestrzenności i szczegółowości dźwięków jest zestaw podręczny: odtwarzacz Fiio X5 i słuchawki AKG K550. Poszukując czegoś możliwie podobnego w skali makro, dwa lata temu zakupiłem do salonu (ok 24m2, głośniki szeroko rozstawione i niestety tyły blisko ściany - ok 10cm) zestaw Onkyo TX-8150 i Pylon Pearl 25. Niestety nie otrzymałem oczekiwanego efektu i aktualnie chcę zainwestować w nowe głośniki ok 6.000zł (za parę) by zbliżyć się do jakości, szczegółowości i sceny Fiio X5 i AKG K550. Analizując wiele wątków myślę o opcjach: 1. Pylon Diamond 25 2. Audio Academy Hyperion IV 3. Tannoy Revolution XT-8F 4. Monitor Audio Silver 200 Którą opcję, bądź ewentualnie jaką jeszcze inną doradzilibyście, mając na uwadze oczekiwania co do naturalności i szczegółowości dźwięku oraz ograniczenia przestrzenne? Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc! Cześć jestem na etapie kupna Twojego ampitunera. Czy możesz się podzielić swoja opinią na temat tego sprzętu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Kędzierski Napisano 9 grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 grudnia 2017 1 godzinę temu, Konrad Koczenda napisał: Cześć jestem na etapie kupna Twojego ampitunera. Czy możesz się podzielić swoja opinią na temat tego sprzętu? Cześć, to mój pierwszy wzmacniacz więc trudno o rzeczowe porównanie. Na pewno ma bardzo duże możliwości odnośnie odtwarzania plików cyfrowych i streamingu np z spotify. Co do jakości dźwięku, to właśnie szukam czegoś bliskiego optimum poprzez upgrade głośników... Recenzje mówią o świetnym stosunku ceny do możliwości i trudno się z tym nie zgodzić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad Koczenda Napisano 12 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2017 Dnia 9.12.2017 o 21:29, Grzegorz Kędzierski napisał: Cześć, to mój pierwszy wzmacniacz więc trudno o rzeczowe porównanie. Na pewno ma bardzo duże możliwości odnośnie odtwarzania plików cyfrowych i streamingu np z spotify. Co do jakości dźwięku, to właśnie szukam czegoś bliskiego optimum poprzez upgrade głośników... Recenzje mówią o świetnym stosunku ceny do możliwości i trudno się z tym nie zgodzić Dziękuję za odpowiedź. Kupiłem ampituner czekam aż przyjdzie rowniez podzielę się opinią. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz8370 Napisano 12 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2017 Witam. Ja do tego amplitunera mam podlaczone Heco Music Style 1000. Troche na wyrost, ale najpierw byly kolumny a pozniej polecono mi do nich wlasnie ten amplituner. Onkyo brzmi dobrze, latwo sie konfiguruje i prosto obsluguje poprzez aplikacje Integra. Polecam wlasnie ten sposob. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts