Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam, mam pytanie , moze nie wiele osob bedzie znalo odpowiedz , ale warto "zaryzykowac " ;p , otoz .. posiadam ubogi sprzet .. magnat monitor 880 , wzmaka sony fe310 i to wszytko podpiete do laptopa .. dell d600 , chcialem spytac czy zakup takiego czegos http://www.allegro.pl/item367132119_audigy...s_notebook.html znacznie poprawi jakosc brzmienia , jak wiadomo karty muzyczne standardowo instalowane w takim sprzecie jak dell sa niezbyt wysokiej jakosci .. jednak czy oplaca sie wykladac ~ 250 zl , czy cos to zmieni icon_smile.gif ( przewaznie sluchane mp3 o >= 192 kbps )

ps. prosze nie pisac ; zmien wzmaka . glosniki itp , chodzi mi o ten przyklad icon_smile.gif

pozdrawiam Grzesiek k
Napisano
Temat zalozyles torche w nie odpowiedniej zakladce. Pytanie powinienes zadac tutaj: zakladka -->"PC-Audio/iPhone/iPod".

Wracajac do Twojego pytania, oczwiscie ze pozadna karta muzyczna (polprofesjonalna) znacznie poprawi jakosc dzwieku,. Na tym forum byly juz pytania na temat kart muzycznych, uzyj wyszukiwarki.

Aha i jeszcze jedna rada. Proponuje zakonczyc odsluchy z plikow kompresowanych (mp3) i przejsc na formaty bezstratne - *.wav *.flac ...
Tutaj poprawa bedzie rownie znaczaca !

Napisano
ja tak wtroce do formatów bezstratnych
zauważyłem,ze formaty te.. to taka mocna powtórka jak było z mp3sa lepsze i gorsze
Ni ewiem od czego to zalezy.. np.. hmm kto na jakim sprzecie z jaka dokładnościa ripował/kompresował pliki i jakimsoftem..różnica sa znaczna...
Lepsza karta sie przyda..
Faktycznie tak jak zauważył hybyrd83 warto sie przesiąść..juz nie wspominam o normalnych płytach audio cd