Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam Was serdecznie !

Jestem jakoś po 2 miesiącach codziennego siedzenia i szukania sprzętu audio pod swoje pierwsze wymarzone KD i swój pierwszy wymarzony amplituner przede wszystkim ;)

Myślę, że już zdobyłem odpowiednią wiedzę by w prawidłowy i czytelny sposób zapytać Was o porady/

Szukam KD 5.1 do pokoju (zamieszczam zdjęcia). Szczegóły:

1. Pokój wygląda tak:

2. 17m2 

IMG_20180109_233305_1.jpg

IMG_20180110_222309.jpg
hosting za darmo

3. Zestaw audio przeznaczony do: film 55% (efekciarskie S-F), gry z Playstation 4 Pro 15% Muzyka stereo 30% (źródło: Smart TV w TV 4k UHDR, youtube, smartfon i pierwszy raz od dawna płyty CD jeśli amplituner będzie.)

4. Preferuję: muzyka: utwory symfoniczne (John Williams), koncerty, muzyka elektroniczna, muzyka nastawiona na wokal (Celine Dion np.)

5. Preferuję: studyjny, zbyt dokładny dźwięk jest dla mnie za suchy i za dokładny (potrafi zmęczyć podczas gorszego dnia).

6. Źródło dźwięku: Playstation 4 Pro, TV, możę odtwarzacz CD jak będzie opcja w ampli.

Bardzo długo wachałem się. Nie ukrywam, że nie stać mnie było więc byłem baaaardzo bliski kupna komputerowych Logitech z906 ale jak policzyłem, że dopłace 100-200zł i wyciągne ampli + super kolumny to podjąłem decyzję o ryzyku kupna używek.

Najbardziej zależy mi na ŚWIETNYCH efektach filmowych i przede wszystkim na dobrych, dokładnych dźwiękach słuchanych cicho (mieszkanie w bloku, sąsiedzi).

Boję się, że kupię sprzęt, który jest niezły, ale też którego nigdy nie użyje i nie wyciągne przez średnie odsłuchy.

Znalezione propozycje:

1. Amplituner onkyo tx-sr 503e +kolumny grandhigh   1000zł

2. YAMAHA HTR -5630RDS +2  głośniki kolumnowe YAMAHA + głośnikami 70W RMS + TVM + STX, głośnika centralnego KODA SL500C oraz 2 satelitki 50W RMS + STX a także dwa stendy (stojaki) pod satelitki (głosniki tylne) 1050zł

3. Pioneer VSX-916 + kolumny JAMO S-606 900zł

4. https://www.olx.pl/oferta/amplituner-yamaha-rx-v461-dvd-s661-kolumny-CID99-IDjOIux.html?requestFromAd=1&track[message_sent]=1&id_at=4624543763

5. Amplituner Pioneer VSX-416  + Zestaw Kolumn Eltax Discovery 4-8 ohm 950zł

Bardzo proszę o podpowiedzi !