Paweł rodzik Napisano 21 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2018 (edytowany) Witam. Proszę o pomoc w dobraniu kolumn do wzmacniacza sharp optonica 1515. Sprzęt jest leciwy ale w dobrym stanie. Co sądzicie o tym wzmacniaczu ? Czy to jest dobry sprzęt ? Ma prawie 40 lat Czy nadaje się jeszcze na budowanie audio domowego ? Jakie kolumny będą do niego pasowały. Zależy mi na głębokim basie i czystym dźwięku. Budżet nie ograniczony ale żeby nie było przerostu formy nad treścią. Słabym jestem filomanem i nie znam się kompletnie na dobieraniu kolumn do wzmacniacza. Dlatego przyszedłem tu po radę fachowców w tej dziedzinie. Interesuje mnie jakie konkretne kolumny polecacie i dlaczego akurat te. Pozdrawiam serdecznie Trochę konkretów na temat mojego wzmacniacza : ( testy były działa wyśmienicie) testowany był na kolumnach tonsila. zagrał dużo lepiej niż denon z którego kolega korzysta. Stereo Integrated Amplifier Power output: 40 watts per channel into 8 ohm; (stereo) Frequency response: 15Hz to 60kHz Total harmonic distortion: 0.3% Damping factor: 40 Input sensitivity: 2.5mV (MM), 150mV (line) Output: 150mV (line), 30mV (DIN) Semiconductors: 2 x IC, 24 x transistors, 2 x FET, 17 x diodes Edytowano 21 stycznia 2018 przez Paweł rodzik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts