SEbi Napisano 28 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2018 Witam, Jest to mój pierwszy post, a sam jestem, póki co, laikiem jeżeli chodzi o wiedzę dotyczącą audio, więc proszę o wyrozumiałość Jestem w trakcie remontu mieszkania. Mam w ścianach poprowadzone okablowanie do głośników (czerwone punkty obrazku to miejsca gdzie kable wychodzą ze ścian, są na wysokości około 180 cm). I teraz, moim problemem jest to czy zostawić te kable czy może je skasować, bo są wyprowadzone w złe miejsca, albo samo pomieszczenie do takiego rozmieszczenia się nie nadaje. Dodam że salon jest połączony z kuchnią, więc dalej jak jest białe tło na obrazku to mam otwartą przestrzeń do kuchni. W przyszłości chciałbym zainstalować jakieś audio i myślałem właśnie o 5.1, tylko czy jest sens to zostawiać. Same kable w ścianach z tego co widzę nie są jakieś super jakości (takie zwykłe miedziane w otulinie). Za jakąkolwiek poradę co z tym fantem zrobić będę wdzięczny. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelarz01 Napisano 4 marca 2018 Udostępnij Napisano 4 marca 2018 jakie kable? jakieś dane.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oxywie Napisano 6 marca 2018 Udostępnij Napisano 6 marca 2018 Wydaje mi się, że musisz poprowadzić nowe przewody do systemu kina domowego. Lewa kolumna musi na pewno wylądować zza tych drzwi bliżej szafki RTV, zresztą lewy tył również. No i stół do zamiany miejscami z kanapą.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts