Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć,
przychodzę tutaj na forum z problemem, a raczej brakiem jednoznacznej decyzji, z jaką noszę się już od jakiegoś czasu.
chciałbym się zapytać o jedną kwestię:
czy do kolumn podłogowych Magnat Shadow 207 będzie dobrze koooperował któryś ze wzmacniaczy: Marantz MP-40, Harman Kardon PM635, Onkyo Integra A-8015, Denon PMA-300V, Technics SU-610, Yamaha AX-400? Proszę o odpowiedź, gdyż obecnie zastanawiam się nad doborem wzmacniacza. W tym momencie posiadam aplituner Yamaha RX-V592RDS, ale wiem że to amplituner, więc nie osiągnę tych efektów co samym wzmacniaczem.
Co myślicie o takim zestawie? który da stosunkowo najlepszy efekt przy słuchaniu muzyki głównie rockowej.
Wielkość pomieszczenia to 24m2.
Co prawda nie mam magnatów jeszcze więc może coś innego godnego uwagi ktoś z Was będzie mogl polecic. Mój budżet na wzmacniacz i kolumny to jakieś 1600z-1700zł.Nie ukrywam, że słuchałem na żywo jak grają Magnaty i urzekł mnie tez odsłuch, ale jeśli znacie / polecacie jakieś inne + wzmacniacz, zamieniam się w oczy (w tym wypadku). 

Dzięki z góry za wszelkie komentarze / sugestie / polecenia.