aenneus Napisano 4 marca 2018 Udostępnij Napisano 4 marca 2018 Witam serdecznie Drodzy Forumowicze, przy niedzieli postanowiłem zebrać się w sobie i ponownie poprosić o poradę i wskazówki. W sferze audio jestem raczkującym dopiero poszukiwaczem. Tym razem chciałbym zadać pytania odnośnie mojego pomieszczenia odsłuchowego. Ale po kolei: sprzęt to: 1. źródło- komputer z kartą AIM+ spotify premium, od 2 tygodni też sporadycznie magnetofon Yamaha kx380 2. Wzmacniacz Denon PMA720ae (przynajmniej na razie jeszcze musi zostać) 3. Kolumny Tannoy revolution DC6T 4. Kable melodika Pomieszczenie to gabinet- biblioteka, spędzamy tam z żoną około 2-3 godzin dziennie- praca i relaks przy komputerze lub książce, stąd szezlong bauhaus (na marginesie- polecam bardzo- ale nie do czytanie- nie ma możliwości, żeby nie zasnąć po 30 minutach). Załączam zdjęcia- widok na kolumny i widok "z perspektywy kolumny" oraz plan z wymiarami pomieszczenia. Kolumny przestrzeni mają odpowiednio 1m z boku i 50 cm z tyłu. Dywan odpada ze względu na ogrzewanie podłogowe. I teraz podstawowe pytanie: Co jest dobrze, a co źle i trzeba poprawić/ zmienić? Oczywiście z punktu widzenia audio, nie estetyki i wystroju wnętrza. Z góry serdeczne dzięki i pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aenneus Napisano 19 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 marca 2018 Nie mogę już edytować. Zmienił się wzmacniacz. Denon sprzedany, pojawił się Marantz pm8003. I jak? Może ktoś coś podpowie, doradzi, zwróci uwagę na jakieś błędy lub braki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aenneus Napisano 20 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 marca 2018 Dźwięk jest ważny, choć oczywiście jest to pokój do pracy, ale spędzam tam sporo czasu wolnego, właśnie przy muzyce. Obecnie do dźwięku nie mam zastrzeżeń, zastanawiam się tylko może da się go jeszcze "ulepszyć", wprowadzając jakieś drobne zmiany w przestrzeni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts