marciano Napisano 14 marca 2018 Udostępnij Napisano 14 marca 2018 (edytowany) Witam, Na weekend mam zamiar zamontowac dwa glosniki sufitowe do Dolby Atmos. TagaTCW-100R V.3 Moje pytanie czy te glosniki trzeba zainstalowac centralnie nad kanapa czy moze troche przed lub za ? Wysokosc sufitu to okolo 2,5m Kolejne pytanie: czy zeby cieszyc sie z Dolby Atmos to dany film musi miec sciezke dzwiekowa w tym formacie czy jak juz wybiore ustawienie 5.1.2 na amplitunerze Onkyo 676 to bedzie robil upmix do Atmos ? Edytowano 14 marca 2018 przez marciano Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelarz01 Napisano 14 marca 2018 Udostępnij Napisano 14 marca 2018 Jak przyjdą głośniki i odsłuchasz - daj znać z wrażeń. Film musi być w atmosie. A czym będziesz odtwarzał? Ustawienie Atmos 5.1.2 np: https://www.dolby.com/us/en/guide/dolby-atmos-speaker-setup/5-1-2-setups.html np. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Dobryniewski Napisano 14 marca 2018 Udostępnij Napisano 14 marca 2018 Odtwarzal bede glownie z komputera pliki poprzez hdmi do amplitunera. Myslalem z Onkyo zrobi upmix do Atmosa sciezki Dolby Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelarz01 Napisano 14 marca 2018 Udostępnij Napisano 14 marca 2018 Zrobi 7.1 A jaki player? Bo z tego co się orientuje to nie takie łatwe z komputera. A tym bardziej ATMOS. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Dobryniewski Napisano 14 marca 2018 Udostępnij Napisano 14 marca 2018 Kurcze do niedobrze. Media player classic. Glownie tego playera uzywam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelarz01 Napisano 14 marca 2018 Udostępnij Napisano 14 marca 2018 Hmm to nie wiem. Trochę czytania Cię czeka. Kiedyś można było uzyskać z PC<>amplituner DTS,Dolby Digital tylko za pomocą jednego playera płatnego. Nie wiem jak to teraz wygląda. Jeszcze nie były znane karty dźwiękowe z HDMI. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Dobryniewski Napisano 14 marca 2018 Udostępnij Napisano 14 marca 2018 Caly czas myslalem ze jak zainstaluje glosniki sufitowe i ustawie na ampli 5.1.2 to onkyo zrobi upmix do atmosa. To niedobrze bo nie usmiecha mi sie kupowanie filmu na bluray za kazdym razem zeby doswiadczyc Dolby Atmos. Ale mam na ampli ustawienie DTS:X i czytalem ze to jest cos jak Atmos. Moze wtedy 5.1 bedzie upmixowane do 5.1.2....... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelarz01 Napisano 15 marca 2018 Udostępnij Napisano 15 marca 2018 Programowo wszystko w komputerze musisz pozmieniać. Kiedyś mialem ten sam problem dlatego kupilem odtwarzacz wszystkich filmow popcorn hour. Jak chcesz do atmosa to musisz poszukac, ktory obsluguje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciano Napisano 15 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 marca 2018 (edytowany) kurcze nie usmiecha mi sie wydac ponad kolejny tysiac zeby cieszyc sie z atmosa.... Moze ktos wie jak to ugryzc zeby dalo sie z kompa ????? Edytowano 15 marca 2018 przez marciano Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelarz01 Napisano 15 marca 2018 Udostępnij Napisano 15 marca 2018 Odtwarzacze najtańsze 4k z atmosem wydatek około 300zł. W wyszukiwarce wpisz jak z karty dźwiękowej puścić atmosa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo2 Napisano 3 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2018 Dnia 15.03.2018 o 10:40, marciano napisał: kurcze nie usmiecha mi sie wydac ponad kolejny tysiac zeby cieszyc sie z atmosa.... Moze ktos wie jak to ugryzc zeby dalo sie z kompa ????? Nie nie trzeba dokupowac. Media player classic odtwarza i atmosa 9.2.6 i auro wiec nie ma problemu. Nie wiem jak onkyo ale Marantz i Denon maja upmixy aby sufitowce graly. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts