marcinsikorski Napisano 30 marca 2018 Napisano 30 marca 2018 (edytowany) Dzień dobry, posiadam amplituner YAMAHA RN402D. Do tej pory korzystałem ze Spotify i nie było z tym żadnych problemów. Chciałem przełączyć się na Tidala i skończyły mi się pomysły jak połączyć appkę Tidal z telefonu (Android) z amplitunerem. Czy to jest w ogóle możliwe? Dodam, że nie korzystam z appki MusicCast bo spotify działał bez niej, a ponieważ były problemy z jej konfiguracją to odpuściłem temat. Reasumując: gorąco proszę o poradę jak połączyć Tidala na telefonie / lub laptopie (Macbook air) z Yamahą RN402D. W instrukcjach nie ma o tym ani słowa. Spotify dołącza do amplitunerów specjalną ulotkę gdzie tłumaczy krok po kroku. O Tidalu nie ma słowa. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. PS> Szukałem na forum takiego wątku ale nie znalazłem Edytowano 30 marca 2018 przez marcinsikorski Odpisz, cytując
Greatweasel Napisano 30 marca 2018 Napisano 30 marca 2018 Nie wiem jak u ciebie w rn 402, ale mnie w 803d można poprzez bluetooth. Parujesz urządzenia, wchodzisz w aplikacje tidala i słuchasz. Ewentualnie właśnie przez musiccast, logujesz się w aplikacji musiccast do tidala i gotowe. Odpisz, cytując
Recommended Posts