wawier4 Napisano 4 lipca 2018 Udostępnij Napisano 4 lipca 2018 Witam serdecznie, mam pytanie odnośnie podłączenia Mixera (Behringer UB244 FX Pro) do komputera. Mianowicie, zajmuję się produkcją muzyki nowoczesnej i używam DAW Ableton 10. Zastanawiam się jak podłączyć mikser, który niedawno nabyłem, tak, żeby tworząc muzykę w programie móc operować efektami z miksera zewnętrznego. pod laptopa mam podłączoną Kartę Focusrite Scarlett Solo, która wysyła później dźwięk do wzmacniacza (KH 670) i dalej na głośniki. Celem jest u mnie takie podłączenie, które umożliwi mi operowanie efektami z miksera i zapisywanie audio już przetworzonego. Bardzo proszę o radę, ponieważ nie mam zbyt dużej wiedzy w tym temacie. Behringer UB244FX Pro Focusrite Scarlett Solo harman/kardon HK 670 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eryk2kartman Napisano 4 lipca 2018 Udostępnij Napisano 4 lipca 2018 (edytowany) Jak dla mnie to musisz miec podpiety ten mixer pod karte dzwiekowa, wejscie i wyjscie(a pod mikser wszystkie inne urzadzenia) Pytanie teraz czy ten mikser bedzie dzialal z programem ktory masz do obslugi, nigdy nie uzywalem Ableton'a , kiedys mialem stycznosc z Traktor'em i tam byl kontroler ktory obslugiwal wszystkie instrumenty(adaptery, midi pady i DJ mikser) a potem z kontrolera do kompa/laptopa i tak to dzialalo. Popatrz czy czasem nie potrzebujesz jeszcze czegos jakies specyficznego hardware kontrolera do Ableton'a. Mysle tez ze jak sie spytasz na jakims DJ forum to dostaniesz wiecej info. Edytowano 4 lipca 2018 przez eryk2kartman Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawier4 Napisano 4 lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 lipca 2018 Na forum Ableton'a znalazłem wpis, w którym jakiś użytkownik pisał o tym, że świetnie mu się pracuje tym mikserem z Ableton'em, więc nie powinno być problemu. Dzięki za odpowiedź, miłego dnia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts