OvaLogiC Napisano 23 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2008 Witam.Mam zamiar kupić głośniki do pokoju.Głośniki miały by być podłączone do komputer i porozmieszczane w całym pokoju(myśle ze system 5.1 ).I zwiazku z tym mam pytnaie.Mam 1400 zł na cały sprzęt .Jaki mam kupić wzmacniacz?Jakie głośniki były by najlepsze?I jak to popodłaczać.I jak to porozmieszczać .O to moj rozkład pokoju:1.Drzwi.(Te kreski obok to jest strona w którą sie drzwi otwierają.2.Łóżko5.Biurko gdzie jest komputer3.Meble4.Półka gdzie jest TV Zapomniał bym dodać że głównie stawiam na basy PS:Uzwględnijcie też wysokość tego wszystkiego .I jak to wszystko upchać ? Hmmm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 23 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2008 Standardowe pytanie na które neleży dać odpowiedz to:czy ta $$$$ to max Twoj na wszystko ? jak słuchasz muzyke (stereo; m.ch.)moze tylko chcesz do kina?jaki masz podział (procentowo filmy oraz muzyka)czego oczekujesz od graniajaki typ grania preferujeszjaki typ grania chcesz osiągnąć ??czy wchodzi w grę sprzęt tylko nowy? czy moze uzywany ?czy wolisz rozwiazanie głośniki komputeroweczy wolisz zaczac skaladac sprzet do grania (juz klase lepszego nic creativy..dajmy na to)Im wiecej umieścisz info tym łatwiej rozwinąć temat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OvaLogiC Napisano 24 czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 czerwca 2008 Cytat Standardowe pytanie na które neleży dać odpowiedz to:1.czy ta $$$$ to max Twoj na wszystko ? 2j.ak słuchasz muzyke (stereo; m.ch.)3.moze tylko chcesz do kina?4.jaki masz podział (procentowo filmy oraz muzyka)5.czego oczekujesz od grania6.jaki typ grania preferujesz7.jaki typ grania chcesz osiągnąć ??8.czy wchodzi w grę sprzęt tylko nowy? czy moze uzywany ?9.czy wolisz rozwiazanie głośniki komputerowe10.czy wolisz zaczac skaladac sprzet do grania (juz klase lepszego nic creativy..dajmy na to)Im wiecej umieścisz info tym łatwiej rozwinąć temat. 1.1400-15002.Stereo i nie Stereo.Wszystko3.Nie tylko do kina4.Filmy 50% .Muzyka 50 %5.Co ja oczekuje od grania hmm.Głównie chodzi mi o czysty dzwięk, fajne basy i głośność zestawu żeby sąsiadów powkurzać 6.Nie rozumiem pytania7.Nie rozumiem pytania 8.Obojętnie.Ważne żeby był dobry.9.Jesli będą lepsze to czemu nie.Ale wątpie żeby głosniki komputerowe były lepsze od zestawów kin domowych i itp.10.Jeśli było by to lepsze rozwiązanie to tak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 24 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2008 6 . jak lubisz aby głośniki/sprzęt grał : /np: lekko, mocno, spreżyscie powolnie, z tlustym mulistym basem, z dobra średnicą, z wysoką góra.. itp itd7. chodzi (poniekad powiazane z pytaniem poprzednim ) jak chcesz aby grało..po określenie "stawiam na basssyy" to w sumi zadne określenie.. bes jak zapewne wiesz potrafi zagrać różnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OvaLogiC Napisano 24 czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 czerwca 2008 Cytat 6 . jak lubisz aby głośniki/sprzęt grał : /np: lekko, mocno, spreżyscie powolnie, z tlustym mulistym basem, z dobra średnicą, z wysoką góra.. itp itd7. chodzi (poniekad powiazane z pytaniem poprzednim ) jak chcesz aby grało..po określenie "stawiam na basssyy" to w sumi zadne określenie.. bes jak zapewne wiesz potrafi zagrać różnie. 6.Chodzi mi o to żeby: mocno grał.Miał takie mocne hmm jak to okreslic tłuste basy i czysty dźwięk.7.Chciałbym żeby grało hmm normlanie .Stawiam na Czysty dźwięk i tłuste basy .To jakie głośniki,lub zestaw wziąść Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 24 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2008 to moze z komputerowych wystarcza Logitech Z-5500i jeszce kasa zostanie sub dudni az milo.. i potrafi zatrząść graja dość ekspresyjnie duzy nacisk na bas oraz gore pasma Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OvaLogiC Napisano 25 czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 czerwca 2008 Cytat to moze z komputerowych wystarcza Logitech Z-5500i jeszce kasa zostanie sub dudni az milo.. i potrafi zatrząść graja dość ekspresyjnie duzy nacisk na bas oraz gore pasma A teraz pytania C.D .Czy te głośniki chodzą wszystkie na raz ? Czy są tryby 3.1 , 2.1 bo takie kiedys miałem głosniki i takie własnie tryby było i nie można bylo włączyć wszystkich na raz .I 2 pytanie Jak mam te głośniki porozmieszczać w pokoju( w 1 poscie jest rozkład mojego pokoju) . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 25 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2008 2.1 napewno jezeli dobrze pamietam jest jeszce cos w rodzaju kwadrofoni + suba jak mozna rozlozyc glośniki..fronty wiadmo lewa strona i prawa centralny najlepij na wprosty (lub nad TV)tylne sorurr. odzwierciedlenie frontów...Sub to juz kombinowanie gdzie lepiej zabrzmi, na rogach zawsze podbija bass..na który tak bardzo stawiasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolinho Napisano 21 lipca 2008 Udostępnij Napisano 21 lipca 2008 Moim zdaniem Creative G 500 bylyby idealne. Bas powiedzialbym porazajacy jak na tę cenę, grają wszystkie razem lub 2 plus sub, Osobna regulacja tonów/ głośności. Jezeli nastawiasz sie głównie na bas to beda idealne. Kosztuja ok 600 zl. Dobra rada nie uszkodz ani nie zgub pilota (piloty Creative'a nie lubia browarka)!!;)bo nowego nie kupisz i głosniki pojda do szafy jak u mnie takze pod tym wzgledem wielki minus dla producenta. Ogólnie bylem z nich zadowolony nawet przy zintegrowanej karcie dawaly rade. Mozesz dolozyc i kupic Logitechy Z5500. Na ceneo maja 43 pozytywne opinie! Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts