pawel100g Napisano 29 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2008 Witam, jestem tu nowy mam nadzieje że mi pomożecie Wreszcie dostałem trochę pieniędzy i postanowiłem zmienić moje wysłużone audio, aktualnie posiadam :Amplituner Tosca 303 (100% sprawna)Kolumny Tonsil DuetChciałem zakupić 2 kolumny i w razie potrzeby amplituner, bez subwoofera bo nie mam na niego miejsca, na całość mam tylko 450 zł wiem ze to nie dużo ale mam nadzieje że da się za to złożyć w miarę dobre audio. Oczywiście części mogą być używane. Proszę o pomoc w dobraniu tych część bo sam się na tym nie znam. Mój pokój ma 10m2.P.S Kolumny nie mogą zajmować wijącej niż 65 cm na szerokość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubot Napisano 29 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2008 hmmm raczej, byś musiał wiedzieć czy dokupywać amplituner czy nie bo to kolejny wydatek rzędu minimum 200zł. Na same kolumny to bez problemu starczy 450zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel100g Napisano 29 czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 29 czerwca 2008 Właśnie nie wiem czy ta tosca da rade z nowymi kolumnami czy nie ? P.s Wole kolumny podłogowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 29 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2008 jezeli podlogowe za 450zł to tylko z drugiej rękiopisz wiecej , zerknij jakie sa poczatkowe wypowiedzi i co nalezy umiescic w watku aby bylo latwiej o nakierowanie i zasugerowanie odp Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel100g Napisano 29 czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 29 czerwca 2008 (edytowany) To tak mój pokój ma 11m2, jest w kształcie prostokąta wysoki na 2,7m wymiary to s2,7m x d 4,1 m. Słucham głównie popu i rocka czasami też inne gatunki muzyki i film jakiś lub gierka Wystarczy mi stereo i tak nawet jakbym chciał to nie mam gdzie dać subwoofera. Sprzęt będzie podłączony do kompa (do Integry a później jakieś innej dźwiękówki). Lubie dobrze wyważone dźwięki nie lobię gdy jest za dużo bassu ani innych dźwięków. Wystarczy tyle danych ? dorysować mapkę gdzie ma stać sprzęt ?P.s Sprzęt może być używany Edytowano 29 czerwca 2008 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma potrzeby go cytować... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 29 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2008 teraz doczytałem obawiam sie o Twoj wzmak, podłogowce maja średnio od 80-100W na strone a Tosca tego nie uciagnie - generlanei w wyborze auio zalecam duzo cierpliwosci Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel100g Napisano 29 czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 29 czerwca 2008 (edytowany) A taki najtańszy zastaw kolumn podłogowych i amplitunera to jaki koszt mniej więcej koszt ? Edytowano 29 czerwca 2008 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma potrzeby go cytować... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 29 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2008 Słuchaj nie ma czegoś takiego jak najtańszy zestawtu trzeba zrozumeic kwestie grania funkcjonalności jakości i kasy ..jezeli to polaczysz to uzyskasz odp.W audio nie ma złotego środka , nie ma tak, ze: apli x zagra dobrze z kolumnami y nie powiem nic nowego bez osłuchu sie nie dasam uzywam Paradigm..typowa szkoła kanadyjskego graniau rodziców Jamo 607 - pieknie czysto lekko i przyjemnie, i delikatnie.Eletronika tez b.rózna u mnie HK i Onkyou rodziców samo onkyotemat b.szeroki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel100g Napisano 29 czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 29 czerwca 2008 Coraz mniej rozumie ale ok, rozumie ze nie ma czegoś takiego jak gotowy tani zestaw ale chyba możesz mi powiedzieć który w miarę tani (300zł) amplituner uciągnął podłogówki i do tego miał w miarę wyważony dźwięk ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 29 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2008 ok a o jakie podłogówki pytasz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel100g Napisano 29 czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 29 czerwca 2008 To może jeszcze jedno pytanie co do podłogówek które podłogówki (do 400zł najwyżej kupie póżniej niż myślałem ) grają dobrze i zrównoważonym dźwiękiem ? Sam się kompletnie nie znam na tym i nie mam w okolicy salonu audio żeby odsłuchać gry różnych kolumn, kiedyś podobało mi się brzmienie Altusów 110.Ostatecznie mogę wydać w porywach do 700zł (chce jak naj mniej) tylko że za 700zł to kupie za około miecha Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 29 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2008 ale rozumie, ze wzmacniacz tez wymienisz? (a jezeli tak to kiedy) ja kiedys dawno dawno temau mialem podobny dylaemat, ale wtedy bylo malo w ogole forum (jakies 12 lat temu) kupiem na szybko i.. bylem zawiedzonytak samo jak moje Voyagery Tonsila wielkie podłogowce 125W na strone dwa glosniki basowe +szeroki + sopran stoja i sie kurza w sypialni.. nie moge ich sprzedac bo nie chce ich nikt kupic.. a sa w stanie idealnym..i potrafia powlic cisnieniem, a filmy na nich to bajka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel100g Napisano 29 czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 29 czerwca 2008 Tak wzmacniacz też, chce kupić amplituner i kolumny w cenie od 450zł do 700zł tylko ze nie wiem co kupić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 29 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2008 Postaw na podstawowe stereo w tej cenie ciezko cos znależći jeszce w dobrym staniepopatrz na allegro - jest mase aukcji coś mozna wybrac, ale nie łódz wynazkami typu nowe podłogowce wielkie jak wieza Eifla za 400zł z opisem ze rewelacyjny dzwięk (czytaj voice karaft czy cos w tym stylu) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel100g Napisano 29 czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 29 czerwca 2008 (edytowany) To wiem, na innym forum napisano mi ze podłogówce bada się u mnie dusiły czy to prawda ?P.s idę przejrzeć allegro EDIT :PIONEER S-H240V-WYAMAHA RX-530 RSCo myślicie o takim zestawie nada się ? Edytowano 29 czerwca 2008 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma potrzeby go cytować... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 29 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2008 Powiem tak - i tak i nie kwestia jakie, kwestia z jaka muzyka czy glosno czy cicho duze kolmny duze pomieszczenia srednie..srednia..no..i małe..to juz wiadomo, troche inwencji warto duzo czytac na forach i testy redakcyjne - troche od siebie tez nalezy wlosyc - a nie szukac podanego tzw złotego środka który nie istnieje, cierpliwosc allegro i do roboty podziel sobie wydatki zobacz do ilu sa wzmacnicze..i kolmny wybirze sobie dwa zestawy - poczytaj w necie co o nich mowa a dopiero zadawaj przemysłne pytania odpowiedziPamietaj zestaw XXX dla jednych bedzie optymalny dla innych pośredni dla kolejnych nie do przyjęcia - cierpliwość i googlowanie - bezcenne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel100g Napisano 29 czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 29 czerwca 2008 Pisałem ze słucham głównie popu i rocka czasem innych ale rzadko zależnie od dani cicho a nie kiedy na fulla Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts