muzyczny_gość Napisano 10 lipca 2008 Udostępnij Napisano 10 lipca 2008 Panowie słyszałem auto suzuki swift - nagłośnione w taki sposób - przody to 13cm JBL GTI C 508 MK II oraz wbrew kazdej szkole nagłaśniania - półka tylna !!!!JBL DECADE T 595Li powiem tak - jezeli jeszcze raz ktoś mi powie,ze auto nagłośnione przody separowane z głośnikami eliptycznymi z wdesce tylniej - nie bedzie pożądnie grało, to sie z nim założe o naprawde dobry komplet alkoholu - to tyle tytułem refleksji.chodziło to pod piecem - ale z wrazenia nie chce podać złej nazwy a raczej symbolu, auto wygłuszone - wszystko z rozsądkiem!Prawdziwa uczta Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 15 lipca 2008 Udostępnij Napisano 15 lipca 2008 Te szkoły nagłaśniania.W moim poprzednim pokoju odsłuchowym,najlepsze brzmienie uzyskałem gdy raz przesunąłem kolumnę, aby za nią po prostu posprzątać.Normalnie takie ustawienie nie przyszło by mi do głowy.A na temat ,chyba wreszcie wytaszczę z piwnicy moje eliptyczne zestawy.Tylko jak je zamontować?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 16 lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 16 lipca 2008 a jakie masz auto? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 16 lipca 2008 Udostępnij Napisano 16 lipca 2008 No i co ja mam odpisać na to pytanie.No dobra mam Peugeot 405 kombi.I tu muszę wyznać straszną rzecz. NA GAZ.Wybór całkiem świadomy.Mój drugi na gaz .Polonezem przejechałem 180 tys km. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 16 lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 16 lipca 2008 OK to czy gaz czy nie gaz Twój świdomy wybór ja tam sie nie sprzeczam to masz w sumie dużą półkę ?? Ona jest składana czy część jest nieruchoma? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 16 lipca 2008 Udostępnij Napisano 16 lipca 2008 Koszmarny pomysł diabła (czy Francuza) Tylna część wsuwa się pod przednią.Czyli po założeniu głośników .nie będzie można jej przesunąć do tyłu.Czyli dostęp do bagażnika kiepski. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 16 lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 16 lipca 2008 w sumie chodzi tylko o wlożenie tych elips - kwestia wyboru i funkcjonalnościale jezeli juz sie zdecydujesz to:przede wszystkim wzmacniacz - to wiesz:)półka musi być usztywniona - mozna zamówić na wymiar u stolarza takie wzmocnieniepod głośniki bardzo dobrze bylo by zamontować coś na zasadzia mini zabudowy =- z regóły taka zabudowa jest wielkości a raczej szerokości wklęśnięć półki - no chyba ze masz zupełnie płską półkę nieprofilowana to na całej szerokości zabudować od dołu te głośniki - daje to o wiele lepsza kontrole dynamika i nie uszkodzisz głośnikow - kable itp itd wszytko schowane - można taka zabudowe albo pomalować albo obić takim czarnym materialem do obijania kolumn - wygląda wszystko bardzo estetycznie i prawidłowo nie rzuca sie w oczy i nikt sie nie czepia.Kwestia teraz dokldnego typu głośników itp Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 16 lipca 2008 Udostępnij Napisano 16 lipca 2008 Powinienem się wreszcie za to wsiąść .Dzięki za sugestie .W Poldku po prostu wsadziłem głośniki w dziury zrobione w półce.Silnik mam dość cichy 2 litrowy.Ze względu na głośną pracę nie rozpatrywałem dizla Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 16 lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 16 lipca 2008 Powiem tak brzmi to moze jak kupa roboty ale tak naprawde to malo pracy chyba ze chcesz suba ale skoro to masz to hmm..mysle za warto wykorzystac ja ostatnio zauwazylem,ze coraz mniej siedze w samochodzie coraz mniej slucham muzyki bo albo rozmwiam przez telefon albo zasami wole posluchac widomosci..itp itd u mnie pomimo ogromnego zamilowania chyba chyba car-audio schodzi na drugi plan zreszta uszkodzenie podczas wypadku/stluczki jest dość kosztowne a w domu raczej do uszkodzenia sprzetu nie dochodzi! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts