Rudyy Napisano 9 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2008 Witam, serdecznie Pisze do was specjalisci z takim problemem, iż zastanawiam się by kupic jakis uzywany amplituner 5.1 , do niego głosniki oraz jakos to połaczyc z komputerem do sluchania muzyki, badz z projektorem do ogladania filmow z dzwiekiem (ale tu chyba i tak musi byc polaczenie z kompem nie?) projektor - komp - amplituner ?Chyba ze pominolbym kompa i polecilibyscie jeszcze jakies dobre DVD co odtwarza duzo formatow video.Moj pokoj to ok. 5m x 5m = 25 m^2 Narazie moje fundusze pozwalaja mi na zakup sprzetu uzywanego Na amplituner chcialbym przeznaczyc ok. 350-400 zł , na glosniki ok. 400-450 zł Czy moge liczyc na wsza pomoc i wszechwiedze w tym temacie? fajnie jakby sprzet starczyl na minimum 4 lata;-)Z gatunków muzycznych slucham wszystkiego, ale preferowalbym cos na czym ladnie brzmialoby reggae, i rock Przy okazji wspomne iz nie jestem jakis mega audiofilem gdyz wydaje mi sie ze przygluchy troche jestem od glosnego sluchania hehe z gory dziekuje za wszelka pomoc, i doradztwo;-) ps. co sadzicie o uzytkowniku jamaja na allegro? Warto zainteresowac sie jego sprzetem? A moze polecacie kogos innego na allegro? pozdrawiam!Rudyy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 9 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2008 Witam na forum,pierwsza dość istotna sprawa - pieniędzy za wiele nie masz będzie b.cięzko wybrać coś rozsądnego w takiej kwocie...Nie ukrywajmy za jakość się placi w wybór ampli + dvd + 5.1 = 850zł to nie ukrywam, że - abo zostaw kase aby nie stracić jej na byle co , albo może kup zestaw jakiś dobrych głośników komputerowych + dvd.. nie koniecznie jest to z czym się zgodzisz lub jakie było Twoje zamierzenie.Ponieważ sprzęt używany czasami można mocno wtopić a patrząc na Twój budżet jak wtopisz to później będzie Ci ciężko coś zrobić dalejlub opcja..poczekać dozbierać..choć to trudno bo każdy zawsze chcesz wszystko szybko i najlepiej na wczoraj:)Nie neguję Twoich pieniędzy lub formy i podziału kosztów.co do użytkowników na allegro - kupowanie od handlarza sprzętem av to jak kupowanie od handlarza samochodów , widziałem już jak tacy ludzie przywożą sprzęt 40 klocków w 4 słupach po 10 w każdym jeden na drugim - to wszystko do wielkiego busa..i później szmata ściera..czyszczenie ogólne z kurzu i same superlatywy na aukcji..to tyle..na początku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudyy Napisano 9 sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2008 dzieki za te info i za przywitanie co do dvd to nie w tej cenie to juz osobno ale prosilbym o jakies przyklady za 400 zł chyba da rade jakis dobry amplituner trafic? a do glosnikow sie najwyzej dozbiera i by byl efekt dokupi sie do lapka http://allegro.pl/item409803836_karta_muz_...k_xpress54.htmli mysle ze i dzwiek zadowoli:-)ale prosilbym o jakies propozycje sprzetowe nawet troche drozsze bym wiedzial do czego dozbierac kase z gory dziekuje za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudyy Napisano 9 sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2008 to moze inaczej jaki byscie polecili amplituner 5.1 do 400 zł jakis uzywany ale jakas pewna marke;-) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 9 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2008 najpierw znajdź coś zapewne na allegro - szukaj w markach Onkyo Denon Marantz Philips Harman Kardon Yamaha Sonyi taka dobra rada - nie kupuj od handlarzy sprzętem - może być wtopa.Nie ma czegoś takiego jak sprawdzony sprzęt - kazda marka czy firma wypuszcza jedna lepsze modele inne gorsze itp itpnie ma tzw.: złotego strzału Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudyy Napisano 9 sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2008 ok, spojrze na te marki , popatrze na mozliwosci sprzetu i zarzuce jakimis linkami a wy najwyzej pomozecie mi sie zdecydowac, oceniajac te sprzety. Lecz nie zrozumialem o cho dzi z textem by nie kupowac od handlarzy sprzetem, czyli nie kupowac uzywanego sprzetu? czy nie kupowac od konkretnych osob ktore glownie zajmuja sie sprzedaza tego sprzetu, czy nie kupowac od ludzi ktorzy sprzedaja urzywany sprzet lecz sporadycznie, np. wyprzedajac domowa kolekcje czy cos? Bo to jest dosyc wazne pytanie:) dzieki za pomoc i sorry ze takie moze infantylne pytania zadaje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudyy Napisano 10 sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2008 muzyczny_gosciu wez mi powiedz jak mam szukac sobie tego sprzetu, co znaczy nie od handlarzy. to od kogo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 10 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2008 Rudyy zobacz kto z osób prywatnych wystawia sprzęt, zawsze w allegro jest opcja "pokaż innego przedmioty sprzedającego"jak klikniesz i zobaczysz, że ktoś wstawia 10-15 różnych sprzętów av cd itp to wiadomo, że sprzęt targa dla zarobku i niekoniecznie jest to dobry sprzętZnacznie lepiej jest trafić w mirę sprzęt z drugiej ręki od osoby która ma wystawiony tylko jedną rzecz... choć jak zawsze to nie regułaW sprzęcie budżetowym często zmiana wł. przebiega b.szybko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom1723 Napisano 10 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2008 Przykład handlarza sprzętem:marantzPrzykład nie-handlarza:pioneer Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudyy Napisano 10 sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2008 ok, dziekuje za ta odpowiedz wyczerupjaca oraz za przyklady postarams ie dzis wieczorkiem poszukac, poczytac i jak czasu starczy jakies propozycje zapodam to mi doradzicie;-) a co do glosnikow to stwierdzilem ze chyba fakt lepiej kupic lepsze ale drozsze, wiec zrobie tak ze najpeirw kupie dwa przednie do stereo a potem dokupie za kolejna kase dwa tylnie i central, a wmiedzy czasie sub, chyba najlepiej tak bedzie co? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudyy Napisano 18 sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2008 Witam! Kilka dni minęło od mojego ostatniego posta, miałem coś wybrać , poczytać, poszperać i tu pokazać, ale nie było jakoś czasu, teraz jest chwilka Także prosiłbym o jakieś opinie na poniższy sprzęt. Szukając kierowałem sie waszymi w/w spostrzeżeniami. na początku :http://allegro.pl/item420368676_sony_str_d...cja_antena.htmlsprzęt wydaje sie być dosyć ciekawy, nie pomyślałbym ze Sony to taka dobra firma w amplitunerach ale skoro ja polecacie, parametry i wygląd całkiem mi odpowiadają.następny to : http://allegro.pl/item419510803_amplituner..._str_dg600.htmlten dosyć fajny , pomimo iz wizualnie tak średnio, chociaż cena i tak pewnie znacząco podskoczy. a swoja droga czy nie trza by było przestroić radia w nim?next : http://allegro.pl/item419693031_sony_str_de475_stan_bdb.htmlw moim odczuciu dosyc ciekawy kolejny to :http://allegro.pl/item419221349_onkyo_tx_7...hnology_ss.htmlten również fajny, parametry w miarę ale pewnie nie będzie pochwalony przez was sprzedawca gdyż jest handlarzem następny :http://allegro.pl/item417582856_amplituner..._avr11_rds.html80 W na kanał, wydaje mi sie wystarczający do mojego pokoju, myślę ze i 70 W by mnie zadowoliło.tutaj : http://allegro.pl/item421116892_yamaha_rx_v493rds_pilot.html sugerowałem sie trochę marka i cena, szkoda ze koleś nie zapodał parametrów:-)oraz ten :http://allegro.pl/item419001119_yamaha_rx_...owa_okazja.htmlmam pytanie jeszcze co do firmy technics co o niej sadzicie? Oraz ile wedlóg was Watt powinny miec kolumny w pokoju 25m^2 by oczywiscie mowimy o max'ie przy czym zeby bylo wyraznie slychac nie jestem fanem techno i jakis mega lupanek by wszystko drzalo IMHO 50 W to chyba min. ale 70 W to chyba w pelni by starczylo.pozdrawiam! i proszę o wypowiedzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts