Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam. To mój pierwszy temat:D Chciałbym kupić coś do mojego kompa ponieważ mam stare głośniki 2.0:D
1.Myślałem nad głośnikami 2+1 subofer 17W i satelity po 6W:D A czy jak kupiłbym te głośniki to musiałbym zmieniać kartę dźwiękową??
Bo nie wiem jaką mam:D Ale wiem że mam nie zmienianą od początku kupna kompa:D Więc karta ma 8lat:D
2.A może zamiast głośników lepiej dać np: 2 kolumny po 50W i do tego musiałby być wzmacniacz nie?? I jak to podłączyć do kompa? Czy taki zestaw grał by lepiej niż zestaw 2+1?? I czy jak bym takie coś podłączył to bym musiał zmieniać kartę dźwiękową??
3. A może kupić małą wieże z dwoma głośnikami po 30W??? Ale co by musiało być do tego żeby taką wieże podłączyć do kompa?
4. Co by najgłośniej, najlepiej i co by dawało najlepszego basa? Z tych trzech zestawów co opisałem wyżej??

Proszę o odpowiedź na wszystkie cztery pytania. Dzięki i pozdro.
Napisano
Cytat

a ja zapytam tak, a ile to się pieniędzy posiada i czego oczekuje od sprzętu?

no nie wiem ile:D 300złicon_biggrin.gif
patrzałem na allegro to kolumny czy tam jakąś skrzynkę z głośnikami dostaniesz za 100złicon_biggrin.gif
I do tego wzmacniacz za 100zł i gra dobrze nie?
Chce dobrego i mocnego dzięku (basu)icon_biggrin.gif
I nie wiem czy lepszy zestaw 2+1 czy kolumny i wzmac. czy wieza:D???
Napisano
No ale nadal nie otrzymałem odpowiedzi który zestaw grał by najładniej najgłośniej i który by dawał dobrego basa:D
Mi wydaje się że dwie kolumny i wzmacniacz nie??

Pomyślałem i chciałbym zmieścić się w 200złicon_biggrin.gif Wiem że nie szaleje:D
Ale jak bym kupił kolumny takie:
http://allegro.pl/item414274567__extra_kol...mocja_2szt.html

I do tego taki używany wzmacniacz:
http://allegro.pl/item415941413_wysokiej_k...a_401_550w.html

Na pewno by to grało głośniej i lepiej niż wieża czy głośniki 2+1 nie??
A jak trzeba dobrać wzmacniacz do kolumn? Ten co dałem link byłby dobry do tych kolumn wyżej?

I co by było potrzebne aby taki zestaw podłączyć do komputera??
Napisano
Cytat

Kolego pytałeś więc dałem Tobie odpowiedz - jeżeli to Ciebie nie przekonuje to trudno
Chcesz dobry bas? z tych pokazanych kolumn nie osiągniesz zadnego basu.. chyba,ze powyżej 100hz to pewnie tak. (ale to juz nie prawie nie "bas")

nie zależy mi na nie wiadomo jaki graniu:D Chce żeby był w miare ładny basik i w miare dobry i mocny dźwięk:D
Ten zestaw co podałem do niego link:D Te kolumny i wzmac. grały by lepiej niż np: głośniki 2+1 tak czy nie??
A może lepiej kupić jakąś wieże do 200zł i podłączyć ją do kompa??

To jakie kolumny i wzmacniacz miałbym kupić do 200zł??

Pewnie zaraz napiszesz ze za tyle kasy to mogę gówno kupić;/
Jestem amatorem można powiedziećicon_biggrin.gif
Mój kumpel ma tam jakieś dwie kolumny i wzmacniacz do tego ale nie wiem jakie to wszystko jest:D i mi sie podoba jak gra:D
Napisano
Kupiłem wczoraj zestaw creative t3100 2.1:D Głosniki graja naprawde super:D bas jest taki jaki chcialem i głosnosc tez:D
i radzilliscie mi tych kolumn za 100zł;d ale mysle ze one graly by jeszcze lepiej:D
no nie wiem:D w kazdym razie mam dobre glosniki ktore ladnie graja:D