illusionmw Napisano 20 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2008 Witam.Zawsze kolumny miałem podpięte pod kompa przez podłączenie wzmacniacza pod subwoffer. Mam stary wzmacniacz RFT jeszcze na te starsze wejścia ( DIN ). Kupiłem niedawno kabel DIN - JACK, podpiąłem już pod sam komputer, nie przez sub. I teraz jest tak, że na full gra tak ledwo słyszalnie. Tak jakby w ogóle nie wzmacniał głosu.. Nie wiem, dlaczego tak jest. Myślałem, że coś jest uszkodzone, ale pod subwofferem jest już normalnie, subwoffer jest aktywny, ma bodajże 10W mocy wzmacniacza. Pomoże ktoś?Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro88 Napisano 20 sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2008 Dziwny objaw z tego co opisujesz. Do tej pory nie spotkałem się z czymś takim. Generalnie należy połączyć komputer ze wzmacniaczem i z wzmacniacza dołączyć kolumny. 1) Czy wzmacniacz jest sprawny? 2) Czy przewody w komputerze są podłączone w karcie dźwiękowej do gniazda LINE OUT?3) Czy regulacja głośności i właściwości audio są poprawnie ustawione w komputerze?4) Czy próbowałeś podłączyć przewody do innych wejść we wzmacniaczu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illusionmw Napisano 20 sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2008 Wzmacniacz jest 100% sprawny, bo działał z subwofferem, telewizorem. Jest podpięty pod dobre wyjście, dokładnie to zielone LINE OUT. W regulacji głośności wszystko mam na max. Na początku myślałem, że kabel jest uszkodzony ale to raczej mało prawdopodobne. Podpinałem pod 2 wyjścia w wzmacniaczu od strony DIN, na jednym nic nie słychać, a na tym drugim jest właśnie to ledwo słyszalna muzyka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illusionmw Napisano 31 października 2008 Autor Udostępnij Napisano 31 października 2008 Nikt nie pomoże? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldek Napisano 4 listopada 2008 Udostępnij Napisano 4 listopada 2008 Witam!To nie jest taka prosta sprawa. Po pierwsze: Może być tak że ta przejścioówka jest źle "skonfigurowana" (np. na wtyku DIN wystarczy pomylić masę z kanałem i już mamy taki objaw) Ale to nie twoja wina. Po drugie: jeżeli tak jak Napisałeś, jest to stary wzmacniacz, to wejścia (i wyjścia też) mogą mieć inne napięcia i wtedy też powstaje taki problem. I to też nie jest twoja wina. Po prostu tak było kiedyś. Sam miałem taki problem, jak 20 lat temy próbowałem świeżuteńki sprzęt przywieziony ze Stanów podłączyć pod "Toscę". Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeremi Napisano 4 listopada 2008 Udostępnij Napisano 4 listopada 2008 Poradził bym - biegnij do kolegi który sie na tym zna niech ci te gniazda przerobi z Din na chinch i będzie OK. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldek Napisano 5 listopada 2008 Udostępnij Napisano 5 listopada 2008 Witam!Jeremi , nie będzie o.k. jeżeli napięcia na wejściach się różnią, a to jest najbardziej prawdopodobne. illusionmw, mam nadzieję że nie podpinasz kompa pod wejście phono? To wejście do gramofonu one też mają inne napięcia. Podaj model tego wzmaka to może coś poradzimy.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts