Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam ponownie, wertuję to i nie tylko to forum i wiem że nic nie wiem icon_smile.gif. Znalazłem takie zestawy głośniczków:

1.Jamo S-406HCS - Pasmo przenoszenia kolumn przednich:48 Hz- 20 kHz/dwudrożne z systemem bass reflex/Skuteczność kolumn przednich 90 dB
2.Jamo S-408HCS - Pasmo przenoszenia kolumn przednich:42 Hz- 20 kHz/dwudrożne z systemem bass reflex/Skuteczność kolumn przednich 92 dB
3.Jamo PJ HCS6000P - Pasmo przenoszenia kolumn przednich:50 Hz- 20 kHz/trójdrożne z systemem bass reflex/Skuteczność kolumn przednich 90 dB
4.Sony SS-SFCR500 - Pasmo przenoszenia kolumn przednich:50 Hz- 50 kHz/dwudrożne z systemem bass reflex/Skuteczność kolumn przednich 85 dB
5.Pioneer S-V230 -Pasmo przenoszenia kolumn przednich:40 Hz- 20 kHz/trójrdrożne z systemem bass reflex/Skuteczność kolumn przednich 89 dB

i już troche ponad budżet :

6.JBL SCS178 SCS Pasmo przenoszenia kolumn przednich:90 Hz- 22 kHz/trójrdrożne z systemem bass reflex/Skuteczność kolumn przednich 88 dB

Który zestaw polecacie do pokoju 20m2,do "budżetowego ampa Pioneer 418 lub Yamaha.

PS. Co sądzicie o o tym pionku 418 do kd - film 60%, muza 40% - głównie pop/jazz.

Napisano
Witam!
Nie sugerowałbym się danymi katalogowymi. One i tak niewiele wnoszą do dźwięku, a normalne jest że ni jak się mają do rzeczywistośći (patrz laboratorium "Audio"). Darowałbym sobie wszelkie Sony i Pioneery oraz Jamo z głośnikiem na bocznej ściance (może być problem z ustawieniem).
Tak poza tym, to powinny dać spokojnie radę.
Pozdrawiam
Napisano
Dzięki za informację, czyli JBL spokojnie mogą być -pasują mi bo nie są podłogowe. A co sądzisz o Tym amplitunerze ma współpracować albo z Pioneerem 410 albo Yamahą 661 (szykam info jak skalują na tv do HD) tu się jeszcze nie zdecydowałem , choć najlepiej pasował by mi zestaw panasonika bo mam tv z Vieralink,ale o panasach - przynajmniej amplitunerach nic dobrego nie słyszałem.

Pozdrawiam
Napisano
Witam!

Ja mam zestaw kolumn JBL SCS 178 i one bardzo ładnie grają. W muzyce do średniej głośności nawet dają radę (oczywiście z subwooferem) a w kinie na prawdę dobrze się sprawdzają jak na zestaw za taką cenę. Ja zrobiłem sobie zestaw 6.1 z tym że 2 frontowe głośniki wymieniłem na JBL E30 i teraz wszystko już jest ok.

Co do amplitunera: może jesteś zainteresowany wysokim modelem SONY STR DB 790QS? w stanie igła za 700zł oddam.?