Nibysukces #1 Napisano 9 grudnia 2018 (edytowany) Witam Po dłuższym słuchaniu muzyki na swoich słuchawkach (meizu ep52 i creative sound blaster tactic3d fury) stwierdziłem że dzwięk mnie już nie satysfakcjonuję i chciałbym kupić coś lepszego. Po jakimś czasie podczas poszukiwań natknąłem się na słuchawki IEM a szczególnie na ten model: https://www.massdrop.com/buy/massdrop-x-mee-audio-pinnacle-px-iems Co o nim sądzicie ? Czy warto kupować iem'y czy lepiej jakieś ze zwykłymi przetwornikami ? Jak tak to jakie do jakiś 600 ? Edytowano 9 grudnia 2018 przez Nibysukces Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Janusz Duryn #2 Napisano 9 grudnia 2018 To są nic innego jak MEE audio Pinnacle P1, wyprodukowane na potrzeby Massdrop. P1 mają metalowe kopułki, te z Massdropa plastikowe i kosztują połowę ceny oryginałów. https://allegro.pl/mee-audio-pinnacle-p1-flagowy-model-i7530690840.html W brzmieniu nieco się różnią, ale ogólnie to bardzo dobre doki. Z tym, że one są dość prądożerne i potrzebują niestety przenośnego wzmacniacza, żeby w pełni wykorzystać ich potencjał. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nibysukces #3 Napisano 9 grudnia 2018 Jestem szczęśliwym posiadaczem wzmacniacza technics su-v45a więc wydaje mi się że z tym problemu nie będzie . Opłaca się dopłacić za P1 czy lepiej szukać czegoś innego w tej cenie ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Janusz Duryn #4 Napisano 9 grudnia 2018 2 minuty temu, Nibysukces napisał: Jestem szczęśliwym posiadaczem wzmacniacza technics su-v45a więc wydaje mi się że z tym problemu nie będzie . Opłaca się dopłacić za P1 czy lepiej szukać czegoś innego w tej cenie ? One mają grać tylko w domu, czy będą noszone również na zewnątrz? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nibysukces #5 Napisano 9 grudnia 2018 Głównie w domu i też podczas podróży. Jak byłaby potrzeba mógłbym też dokupić jakiś przenośny wzmacniacz. Apropo materiału z którego z którego są wykonane mee px : "The material of the earpieces. The earpieces are still a Zinc alloy, no changes there." Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Janusz Duryn #6 Napisano 9 grudnia 2018 Powiem Ci tak, miałem je na testach (P1 oryginalne) i gdyby nie nie to, że potrzebują więcej prądu na pewno by zostały u mnie na dłużej. W cenie z Massdropa na pewno warto je brać. Dźwięk naturalny, nie meczący o ładnych barwach, duża scena, wygodne i dobrze wykonane. Wzmacniacz słuchawkowy naprawdę wynosi te słuchawki dużo wyżej, więc warto o tym pomyśleć w przyszłości. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach