ksyn Napisano 25 grudnia 2018 Napisano 25 grudnia 2018 Witajcie, Czy ktoś próbował podłączyć głośnik bluetooth (tutaj akurat JBL FLIP 3) do amplitunera Onkyo tx-l20d lub innego onkyo ? Jestem ciekaw czy jest to możliwe przez oprogramowanie. Jako alternatywę zastanawiam się nad podłączeniem takiego nadajnika bluetooth do wyjścia słuchawkowego: https://pl.gearbest.com/usb-gadgets/pp_009771691220.html?wid=1433363 Tylko nie wiem czy możliwe jest jednoczesne przesyłanie dźwięku na glośniki i na gniazdo słuchawkowe (aby wszystkie głośniki grały jednocześnie). Ostatnim rozwiązaniem - ale nie wiem czy poprawnym, jest podłączenie tego adaptera do wyjścia jednego z głośników (lub dwóch głośników jednocześnie). Nie wiem tylko czy czegoś nie uszkodzę. Planuję zakupić ten amplituner z głośnikami DALI ZENSOR 3 dlatego nie mam w tej chwili możliwości przetestowania tego, a chciałbym się upewnić że jest to możliwe przed zakupem. Odpisz, cytując
ksyn Napisano 27 grudnia 2018 Autor Napisano 27 grudnia 2018 Dla zainteresowanych, ad 1 - przesyłając dzwięk przez gniazdo słuchawkowe - głośniki przestają grać, nie ma możliwości przesłać dzwięku na te 2 źródła jednocześnie (wedle instrukcji). ad 2 - podłączenie transmittera bluetooth bezpośrednio do wyjścia głośnika raczej nie jest dobrym pomysłem... Czy ktoś ma jakiś pomysł jak podłączyć do onkyo tx-l20d głośnik po bluetooth ? Zależy mi odtwarzać dźwięk sporadycznie na dodatkowym głośniku w kuchni (jest połączona z salonem) ale nie chce ciągnąć przewodów. Lub może ktoś może polecić tani głosnik fireconnect ? Odpisz, cytując
JanŻak Napisano 28 grudnia 2018 Napisano 28 grudnia 2018 Z tego co pamietam to jest tam opcja multiroom i można wysyłac co innego na każdy odbiornik. Najlepiej sprzęt wypożyczyć i przetestować Odpisz, cytując
Recommended Posts