Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam Panowie i Panie

Mój pierwszy post wiec proszę o wyrozumialość :) ale do rzeczy

Proszę o pomoc kilka porad przy obraniu ścieżki rozwojowej domowego stereo.

Wpadły mi w rece takie wzmacniacze:

Technics SU-V45A

Yamaha A-520 (tu chyba jest jakas awaria bo po podłączeniu nie leci sygnal z kolumn testowych)

Dual CV 6020

DENON PMA-495R

Chce do nich dokupić jakieś głośniki + CD + TUNER

Warunki:

- muzyka jakiej słucham to rock, pop, troche utworów z wokalem czasem coś mocniejszego,

- pokój to obecnie 15-20m otwartych na kuchnie, w niedalekiej przyszłości będzie to przestrzeń 35m plus otwarcie na kuchnię (narazie chce układać wszystko pod to mniejsze pomieszczenie ale za kilka miesięcy bede chciał rozbudować sprzęt z racji przeprowadzki)

- muzyka będzie głównie z CD ale tez chce podłączać zdalnie telefon i z niego puszczać muzykę przez bluetooth (tu bede mial taki przekaznik co mi sie wepnie pod wejscia do wzmacniacza)

- jak zauważyliście sprzęt nie jest z wysokiej półki cenowej i nie planuje tez wydać tu strasznych kwot na resztę zestawu, wszystko w rozsądnej cenie zapewne używki.

- wzmacniacze są moje więc mogę testować, zmieniac itp. tylko ta Yamaha cos nie dziala wiec tu przydalby sie serwis

Prośba o wskazanie z którym wzmacniaczem działać, pod który układać dalszy sprzęt, no i o wskazanie polecanych podzespołów w jakie warto inwestować.

Z góry dzięki :)