jwronko Napisano 18 września 2008 Napisano 18 września 2008 Witam,zwracam się do Was z prośbą o sugestie na temat zestawu kina domowego.Niedługo przeprowadzam się do nowego domu i postanowiłem stworzyć tam instalację kina domowego.Parametry pomieszczenia: pokój o powierzchni 52m2, wymiary około 10x5m.Wstępnie myślę o zestawie:ampli Yamaha RX-V3800dvd Yamaha DVD-S1800front B&W 683surround B&W 685centralny B&W HTM61sub B&W ASW 610 XPZestaw ma służyć do kina i w początkowym okresie najprawdopodobniej również do stereo.Jak to zagra jako zestaw do słuchania muzyki? Słucham głównie rocka i troche popu. Zależy mi na detaliczności, zrównoważonym ale dynamicznym brzmieniu. Powinno to zagrać żywiołowo ale bez niepotrzebnego efekciarstwa.Natomiast w kinie wskazany jest "kop" :), ale bez przesady, ścian nie musi mi przestawiać.Jeśli to coś pomoże to powiem, że odpowiada mi brzemienie Pianocrafta - w tej chwilli służy mi jako kino 2.1 w małym salonie.Macie jakieś uwagi do tego zestawu?Może warto by było coś zmienić.Z całym zestawem chciałbym się zamknąć w kwocie około 15-17 tysięcy.Liczę na wasze uwagi. Odpisz, cytując
roker Napisano 26 września 2008 Napisano 26 września 2008 Fajnie to skomponowałeś, podoba mi się taki zestaw i ma to szansę dobrze zagrać. Do muzyki ten amplituner może być jakościowo za słaby, ale wybrałeś bardzo dobre kolumny, więc sądzę, że dynamika i czystość brzmienia B&W pokaże tu klasę. Odpisz, cytując
Jeremi Napisano 26 września 2008 Napisano 26 września 2008 Najlepiej było by wybrać sie z worem ulubionych CD na odsłuch. To najlepsze rozwiązanie. Odpisz, cytując
blockers203 Napisano 27 września 2008 Napisano 27 września 2008 Kolega Jeremi ma rację. Z taką kwotą to sklepy specjalistyczne pokażą najwięcej kombinacji sprzętu. Odsłuch obowiązkowy. Pozmieniają ci elektronikę, kolumny i sam sobie dobierzesz według upodobań. Ważne żeby odsłuch różnego sprzętu odbywał się w tym samym pomieszczeniu i na tych samych kablach, wtedy można powiedzieć coś o różnicach sprzętu grającego. Odpisz, cytując
Recommended Posts