Karolina Szymczak Napisano 4 kwietnia 2019 Napisano 4 kwietnia 2019 Hej. Posiadam małą kolekcję płyt winylowych. Jakiś czas temu popsuł mi się gramofon, który dostałam po mamie. Chciałabym kupić jakiś nowy sprzęt. Problem w tym, że mam do dyspozycji tylko 400/500zł. Czy przy tak niskim progu cenowym warto kupować nowy sprzęt? Słyszałam, że w tej cenie lepsze są używki. Znalazłam ten model na allegro: https://allegro.pl/oferta/gramofon-pioneer-pl-l550-directdrive-automat-tang-7849050705 Warto? Moglibyście podesłać linki do dobrych, tanich gramofonów? Z góry dziękuję Ps. Od października wybieram się na studia, więc na serio nie mogę wydać więcej niż napisałam. Odpisz, cytując
pmedela Napisano 4 kwietnia 2019 Napisano 4 kwietnia 2019 To gramofon tangencjalny, na pewno taki chcesz ? W czasie odtwarzania pokrywa musi być zamknięta, odbiera to trochę uroku urządzeniu 🙂 Ja kupiłem teraz Reloop RP-2000 mk3 z 2 wkładkami i 3 igłami za 600zł. Gramofon po kapitalnym przeglądzie i serwisie w stanie bdb+, gra świetnie jak na moje ucho z wkładką Shure m44mb i igłą eliptyczną. Ja bym na Twoim miejscu celował właśnie w używkę w bdb stanie. W gramofonie raczej niewiele się psuje, jeśli nie uszkodzisz go mechanicznie, więc nie ma obawy przed używkami. O rozsądnej nówce za 500zł zapomnij. -- Piotrek Odpisz, cytując
Karolina Szymczak Napisano 4 kwietnia 2019 Autor Napisano 4 kwietnia 2019 32 minuty temu, pmedela napisał: To gramofon tangencjalny, na pewno taki chcesz ? W czasie odtwarzania pokrywa musi być zamknięta, odbiera to trochę uroku urządzeniu 🙂 Ja kupiłem teraz Reloop RP-2000 mk3 z 2 wkładkami i 3 igłami za 600zł. Gramofon po kapitalnym przeglądzie i serwisie w stanie bdb+, gra świetnie jak na moje ucho z wkładką Shure m44mb i igłą eliptyczną. Ja bym na Twoim miejscu celował właśnie w używkę w bdb stanie. W gramofonie raczej niewiele się psuje, jeśli nie uszkodzisz go mechanicznie, więc nie ma obawy przed używkami. O rozsądnej nówce za 500zł zapomnij. -- Piotrek Racja, zamknięta pokrywa odbiera trochę uroku Jakie marki polecasz? Z tego co wiem dużo osób poleca Pioneera. Odpisz, cytując
pmedela Napisano 4 kwietnia 2019 Napisano 4 kwietnia 2019 Technics, Dual, Pioneer, Reloop Trzeba zapoznać się z ofertami. Odpisz, cytując
Recommended Posts