stahura Napisano 4 października 2008 Napisano 4 października 2008 To mój pierwszy post więc witam wszystkich Rozważam kupno nowych głośników do laptopa, przeznaczenie: gry, muzyka czasem film. Obecnie posiadam Creative I-Trigue 3330, grają ładnie i czysto ale brakuje mi środkowego pasma i jakoś mi się znudziły po 20 miesiącach użytkowania Planuję przejść na wyższy poziom i tak się zastanawiam czy kolumny Jamo S 406 da się jakoś podpiąć do kompa np. tworząc 2.1 podpinając je do subwoofera od moich Creative'ów?A może by tak gotowe 2.1 np. Microlab HI-FI H-300? Ma ktoś z tym sprzętem styczność? Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 4 października 2008 Napisano 4 października 2008 Jamo S 406 to podłogówki .. wymagają osobnego wzmacniacza Łączenie ich z subem komputerowym mija sie z celem! kompletnie.Głośnikow 2.0 i 2.1 jest cała gama kwestia co chcesz nagłośnić ile masz pieniędzy.. itd itd Odpisz, cytując
stahura Napisano 5 października 2008 Autor Napisano 5 października 2008 Jednak zdecyduję się na Microlab Solo7c, będą grały na zmianę w pokojach 12.5 i 25m kwadratowych więc wystarczą a w razie czego można je do wzmacniacza podpiąć (chyba). A może jakaś alternatywa dla tych microlabów? Cenowo 350 - 400zł. Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 5 października 2008 Napisano 5 października 2008 Te Microlaby są ostatnio polecane chyba za samą wielkość Kwestia ucha ... i kwestia do czego 25metrów one nie nagłośnią nie ludzmy sie!:)Skoro głośniki do komputera to zacznijmy rozróżniac - mianowicie:Głośniki do komputera - cel - i zakres obowiązków:nagłośnienie przestrzeni biurkowej - przed siedzącym użytkownikiem - to podstawowy cel wszystkich głośników komputerowychw innym wypadku polecam już dział stereo na naszym forum - czyli wzmacniacz + kolumny stereo Odpisz, cytując
stahura Napisano 5 października 2008 Autor Napisano 5 października 2008 Możesz polecić coś zamiast tych microlabów? Szukam systemu 2.0/2.1, który dobrze gra, nie wycina pasma jak creative gdzie jest tylko góra i dół, brak środka. Przeznaczenie głównie muzyka następnie gry, czasem filmy. Ze względów finansowych jestem niejako zmuszony do kupna "głośników do komputera", bo dobry wzmacniacz i podłogówki to wydatek rzędu do 1000zł a tyle nie mam... Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 5 października 2008 Napisano 5 października 2008 stahura słyszałeś jak grają T20 lub T40 - ? Jakie masz ucho, że uważasz , że wycinają pasmo Słuchaj głośniki komputerowe to najniższa półka głośników nie możesz ich porównywać z monitorami choćby najmniejszymiNajpierw sam je posłuchaj .. a później można dawać upust swojej wyobraźni Dobra karta muzyczna a jeszcze lepiej podpiąć je do zwykłego CD Playera za 500zł i będziesz mile zaskoczonyco do stereo..to faktycznie 1000zł na poczętek musisz miec małe monitory + wzmacniacz (ale do tego przydało by sie miec cd playera i słuchac z Cd a nie mp3 Odpisz, cytując
stahura Napisano 5 października 2008 Autor Napisano 5 października 2008 T40 słyszałem raz i tu masz rację te głośniczki ładnie grają. Nie wiem czemu ale jakoś nie utożsamiam ich z firmą creative bo ona pod względem głośników kojarzy mi się tylko z systemami od 2.1 w górę, w przedziale cenowym do 500zł. W porównaniu z T40 wypadają mizernie. Przydałoby się porównanie T40/T20 do microlabów. Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 5 października 2008 Napisano 5 października 2008 Takie porównania nigdzie nie spotkałem ale też szczególnie nie szukałemA źródło jakie masz ? Odpisz, cytując
stahura Napisano 5 października 2008 Autor Napisano 5 października 2008 Źródło - chodzi o kartę dźwiękową? Jeśli tak to:- Creative SoundBlaster Live 5.1 przy pc - lada chwila Asus Xonar U1 przy laptopie Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 5 października 2008 Napisano 5 października 2008 Inaczaj a typ plikow ? rozumie ze b.popularne mp3 ? Odpisz, cytując
stahura Napisano 5 października 2008 Autor Napisano 5 października 2008 Mp3 owszem tak ale generalnie to audio -> oryginalne cd zespołów. Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 5 października 2008 Napisano 5 października 2008 Hmm trochę traci sens użytkowanie oryginalnych płyt CD na kompie...to już raczej można połączyc z normalnym (czytaj niekomp) stereoDo mp3 zależy czego oczekujesz..i jakie lubisz granie..naprawde sporo trzeba wiedziec i potrafić sprecyzować aby wybrać..Inna sprawa posiadasz takie molochy u siebie jak MM i inne Saturny itd.. ??? tam masz zawsze głośniczki..kipskie miejsce na odsłuch ale zawsze masz bezpośrednie porównanie na półce iść w zwykły dzień rano jak jest mało ludzi jest spokój to pomoga - uwierz mi aa i głośniki komputerowe tak jak pisalem razcej maja służyc do słuchania nie głośnego przy monitorze lub w przestrzeni biurkowejZawsze możesz kupić T40 a za pol roku lub rok dokupić suba np jakiś Jamo lub Kode na 8 calach.. Odpisz, cytując
stahura Napisano 5 października 2008 Autor Napisano 5 października 2008 Byłem w 2 MM i nie znalazłem tam serii T creativa :/ Mógł bym je kupić ale znalazłem na internecie sporo pozytywnych opinii na temat microlabów 7c (np. http://forum.pclab.pl/t362824.html - koleś opisuje doznania na podstawie gatunków muzyki, których i ja słucham) i zaczęły się pojawiać dylematy...Odnośnie podpięcia T40 do suba a następnie do kompa to trzeba jakieś przejściówki?Z ciekawości, możesz coś polecić odnośnie stereo do 1000zl - wzmacniacz i monitory? Odpisz, cytując
Recommended Posts