Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam, mogę tanio kupić Senki HD 595 a na audio nie znam się w ogóle stąd moje pytanie...
Czy jeśli podepnę to pod jakąś kartę dźwiękową np. Creative'a X-Fi mx Xtreme Gamer (chyba że za ok. 250zł kupię coś lepszego) to karta da radę z tymi słuchawkami ? Mogę ewentualnie kupić Senki HD 555. Chyba że do takiej karty zalecalibyście coś innego (czasem to może być też na zintegrowanej karcie dźwiękowej MacBook'a). Wiem, że pewnie nie wykorzystam w pełni takich słuchawek ale czy jak podepne to pod taki spzęt to nie będą charczeć czy coś?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Napisano
podpinalem takie sluchawki http://www.allegro.pl/item451507382_sennhe...lep_nowosc.html do kompa (zintegrowana dzwiekowa) a nawet do otwarzacza mp3 !!!!!!! (iriver) i nie bylo slychac zadnych trzaskow nic a nic .. tylko bylo cicho i dzwiek byl poprostu kiepski. co za tym idzie pod tego creativa co zaproponowales tez spokojnie podejdzie i dzwiek bedzie lepszy.
jednak !
do sluchania mp3 ( bo watpie ze bedziesz kazda plyte zgrywal na flac czy wav ) wez te slabsze HD 555, bo nie odczujesz roznicy
Napisano
Szczerze Ci radzę: zainteresuj się słuchawkami Creative Aurvana Live!.
W tej cenie trudno będzie innym sprostać - choć to, rzecz jasna, także sprawa preferencji dźwiękowych (i - w tym wypadku - wielkości uszu! icon_confused.gif bo są zamknięte, ale nie za duże...).
Ja mam i cenię je sobie bardzo za ich brzmienie. Obok Grado SR60, których też używam (ale to sa otwarte, brzmią też inaczej..). Są trochę "magiczne" w brzmieniu icon_smile.gif
Dadzą przyzwoicie radę i z MP3-ką, i z kartą w pececie, ale naprawdę dobrze zagrają z lepszym sprzętem audio.
Poczytaj na:
audiohobby.pl
ceneo.pl
forum.mp3store.pl

Można porównywać dalej, ale najlepiej spróbować.
Jest ich trochę na Allegro, są w Komputroniku i innych (także wysyłkowych).

Powodzenia!