Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Chciałbym wymienić moje obecne słuchawki (Creative HS-400) na coś porządnego. Zastanawiałem się nad którąś topową wersją słuchawek AKG. W chwili obecnej byłyby podłączone do SB X-Fi Platinum (rozważam zamianę na Xonara D2). Ogólnie cały zestaw miałby służyć do słuchania muzyki (głównie rock) oraz do grania w FPS'y (Call of Duty, ETQW) czy też RPG oraz ścigajki. Zależy mi na wysokiej jakości (w przypadku muzyki wiadomo o co chodzi, w przypadku gier idzie o dobre pozycjonowanie dźwięku na słuchawkach oraz efektach przechodzenia dźwięku przez ściany (o dziwo X-Fi sobie z tym nie radzi)) przy zachowaniu rozsądnej ceny (o ile cena 1000-1200 zł za całość można nazwać rozsądną).
Napisano (edytowany)

Wiesz, tak na prawdę to nie zależy mi na testach, bo sam niewiele z nich rozumiem. ;] Mi bardziej chodzi o takie zestawienie żeby dawało najlepsze rezultaty przy słuchaniu rock'a i graniu oraz żeby jedna rzecz nie przerastała możliwościami drugiej. Edytowano przez muzyczny_gość
używaj funkcji "odpowiedz"
Napisano
Zrób może tak najpierw pomyśl
- ile masz pieniędzy ! co istotne
- jakiego wyjścia słuchawkowego używasz i o jakiej impedancji (tu instrukcja karty, lub internet)
- przedział cenowy załóż w allegro i wyszukaj kilka słuchawek(2-4 sztuki)
- przejrzyj testy
- musisz ustalić co dla Ciebie jest priorytetem w słuchawkach ( łączność bezprzewodowa, kablowa itp itd)

Do dynamicznego grania raczej można się skupić na dużych przetwornikach w słuchawkach
Dobrze jest tez zabrać 2-3płyty i pojść do sklepu i nausznie zagrać swoje płyty szybko wyłapiesz różnicę - a sprzedawcy Ciebie znienawidzą icon_smile.gif taki ich los icon_wink.gif
  • 5 weeks later...
Napisano
Jestem poważnym / chociaż nowym / uczestnikiem forum.
Po dłuższym czasie użytkowania słuchawek do ipoda, a jestem niezwykle wybredny w tym temacie moja sugestia jest tylko jedna:
koss porta pro / ale tylko orginal / wypróbowane wszysko warte uwagi i co istnieje w tym temacie / koss, gardo, seenhaiser /
pozdrawiam
arcam32