chudy695 Napisano 10 czerwca 2019 Napisano 10 czerwca 2019 Witam szanowne grono miłośników audio . Zamierzam kupić sprzęt stereo używany chodzi o wzmacniacz plus głośniki .Pokój około 20 m i słucham głównie rocka progresywnego i metalu . Na allegro jest tego dużo ale nie bardzo wiem czy wybrany wzmacniacz będzie dobrze grał z głośnikami które tez wybiorę .Wcześniej miałem sprzęt Technicsa wzmacniacz plus odtwarzacz CD plus kolumny Altus 200 (tak wiem szału nie było ale jak dla mnie było znośnie) a teraz mam zestaw kina domowego amplituner Yamaha RX-V365 i głośniki made in china PRISM Onyx 200 i jeśli chodzi o słuchanie w stereo jest dramatycznie (filmy i koncerty w dolby digital jeszcze dają radę). Wyszukałem takie wzmacniacze : NAD 314 , Rotel RA-810A,Yamaha A-400, Głośniki : Tannoy Mercury MX-1 , JBL LX 2002 . Odtwarzacz CD posiadam jest to pozostałość po zestawie technics SL-PG360A. Czy taka kombinacja zagra i ma jakikolwiek sens ? Proszę o porady i sugestie . Pozdrawiam. Odpisz, cytując
Recommended Posts