dj MyKL Napisano 29 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2019 Witam jestem tu nowy i jeśli chodzi o bycie audiofilem to długa droga przede mną. Krótko totalny laik że mnie. Jednak nie o mojej wiedzę temat ma być. Mam w planach zakup kontrolera Native Instruments Traktor Kontrol S4 MK3 i do tego laptop - i to mam sprecyzowane. Pozostaje jednak kwestia nagłośnienia na warunki domowe przy raczej dość skromnym budżecie. Pan w sklepie muzycznym zaproponował monitory odsłuchowe studyjne Yamaha HS 5. I o ile ma to sens jako odsłuch , który i tak będę miał korzystając ze słuchawek - to zastanawiam się jak się ów kolumny sprawdzą jako tzw. Master Out przy miksowaniu oraz przy normalnym słuchaniu muzyki czy oglądaniu filmów z TV. Czy może wystarczą monitory Pioneer DJ DM-40 - tak promowane przez firmę macierzystą i dostępne w sieciowkach?(gdzie jakość zapewne będzie gorsza). A może pokusić się o jakieś tzw. Power Audio -jako pewien kompromis dj-sko -telewizorowy ( wiem słabo to brzmi, ale chodzi o pewne zobrazowanie). Czy może jest jakas inna alternatywa? Obecnie posiadam w domu taki zestaw , wiem że tragedia ale to mam w spadku a na nadmiar kasy nie narzekam: Fonica PW 9014 oraz Sony SEQ-411 i do tego jakis głośnik samochodowy niestety nie mam napisane co to za "cudo". Niestety coś trzeszczy więc dam to naprawić o ile będzie opłacalne i może to mi jednak wystarczy ? A wymienić głośnik na jakieś 2 bardziej sensowne. Jeśli to istotne to pomieszczenie ma ok.20m2. a kolumny ustawie tam gdzie bd miał miejsce - brak możliwości aranżacji wnętrza na nowo. Z góry wielkie dzięki za pomoc. ps. Jeśli wątek jest wrzucony nie w tym miejscu to proszę o odpowiednie skategoryzowanie. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djandre Napisano 6 lutego 2020 Udostępnij Napisano 6 lutego 2020 (edytowany) Wystarczą monitory odsłuchowe dla DJ-a, marki Pioneer DM-40 na dobry początek. Edytowano 6 lutego 2020 przez djandre Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts