kaniutek Napisano 12 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2019 Witam, opisze problem, który mnie przerósł - proszę o jakikolwiek sugestie TV LG LM620s, amplituner Yamaha HTR-4065, Kodi na Raspberry Pi. Spięte w następujący sposób Amplituner po Hdmi z ARC, Kodi po Hdmi do TV. Włączenie TV automatycznie włącza i wyłącza amplituner, pilot LG steruje też głośnością i obsługuje Kodi po CEC-Hdmi. Wszystko śmiga bez zarzutu kilka lat. Teraz do zestawu dołożyłem TV światłowodową (dekoder ebox z123 https://pomoc.evio.pl/support/solutions/articles/4000123403-specyfikacja-techniczna-dekodera-ebox-z123) i teraz mój problem wpięcie dekodera czy to do TV czy do Amplitunera powoduje brak dźwięku po Hdmi z TV, nie działa włączanie i wyłączanie, sterowanie głośnością z poziomu TV i do tego przestaje działać cały simplink. Sprawdziłem 2 rożne dekodery, 3 różne kable hdmi. Moje pomysły to może zasłonięcie pinów odpowiedzialnych za funkcje CEC, ARC itp w kablu Hdmi, tylko nie wiem czy to w ogóle da się wykonać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaniutek Napisano 14 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2019 rozwiązałem problem, zaklejając w kablu hdmi piny 13 i 17 taśmą izolacyjną. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kacperczyk Napisano 26 listopada 2021 Udostępnij Napisano 26 listopada 2021 (edytowany) Dnia 14.08.2019 o 07:23, kaniutek napisał: rozwiązałem problem, zaklejając w kablu hdmi piny 13 i 17 taśmą izolacyjną. cześć, czy mogłbyś opisać jak to zrobiłeś? Edytowano 26 listopada 2021 przez Piotr Kacperczyk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts