Damiannn1993 Napisano 24 października 2008 Udostępnij Napisano 24 października 2008 Witam wszystkich. Zamierzam zmienić swój amplituner. Jest kłopot. Nie wiem co mam wybrać czy Yamah 797 czy Harman Kardon HK3490? Proszę o pomoc. Z góry dzięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeremi Napisano 24 października 2008 Udostępnij Napisano 24 października 2008 Troche mało informacji zamieściłeś....Rozumiem że chcesz zmienić, ale musisz podać co teraz masz, jakie kolumny, CD, pokój, muzyka jakiej słuchasz...Nierozumiem tylko czemu akurat te dwa ampli? H/K prawie 2 razy droższy od Yamahy... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiannn1993 Napisano 24 października 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 października 2008 Do tej pory miałem i dzisiaj sprzedałem Technicsa SA-DX950. Kolumny to maestro 180 II i do tego mam suba aktywnego na głośniku tonsil gdn 120/30. Wszystko podłączone do komputera. Nie mam odtwarzacza CD. Pokój ok 15 m2. Muzyka której słucham to Electro-house, house. Wybrałem je ponieważ na elektrodzie mi je polecili. A co mogło by być innego? Mój budżet to ok 1700zł. Dzięki za zainteresowaniem się tematem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stahura Napisano 24 października 2008 Udostępnij Napisano 24 października 2008 Mam Yamahe 797, nie jestem specem od dźwięku bo moja przygoda dopiero się rozpoczęła ale mogę Ci ją polecić. Ma mocny wzmacniacz, multum wejść i wyjść, gra czysto, "mięsiście", basik szybki, zdecydowany. Kosztuje 1100zł i wg mnie najlepszy wybór w tej cenie. Ale najlepiej jakbyś stworzył sobie listę sprzętu i go odsłuchał na swoich kolumnach, w tedy na 100% będziesz zadowolony z każdej wydanej złotówki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiannn1993 Napisano 25 października 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 października 2008 Niestety nie mam gdzie odsłuchać. Moja przygoda też dopiero się zaczyna. Tak w ogóle to mam 15 lat. A co do tej yamahy czy mam ona taka moc jak podaje producent? A wie ktoś może jaki jest dźwięk z HK? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stahura Napisano 25 października 2008 Udostępnij Napisano 25 października 2008 http://www.audio.com.pl/?page=sprzet&a...t=3&order=1 po prawej masz pełny test 797 w formacie PDF.Co do mocy to rzeczywiście nie brakuje jej niezależnie od obciążenia. Wydaje mi się, że Yamaha jest bardziej dynamiczna niż HK3490. HK ma swój styl brzmienia, wg mnie jest łagodny ale to moje zdanie. Na Yamasze zaoszczędzisz jakieś 500zł w porónaniu do HK, przyda się np na dobre kable Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiannn1993 Napisano 25 października 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 października 2008 Czytałem już ten test yamahy. Od samego początku byłem bardziej za yamahą i raczej ją kupie. A jakie kable mógł bym do niej kupić? Na kablach nie znam się w ogóle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stahura Napisano 25 października 2008 Udostępnij Napisano 25 października 2008 Chodzi o kable amplituner <-> głośniki, ewentualnie jeszcze apmlituner <-> komputer. Przeszukaj forum, znajdziesz na 100% Ja mam Klotz Twinax. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiannn1993 Napisano 25 października 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 października 2008 Aha. Dzięki za odpowiedzi i za zainteresowaniem się tematem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeremi Napisano 27 października 2008 Udostępnij Napisano 27 października 2008 Cytat Wydaje mi się, że Yamaha jest bardziej dynamiczna niż HK3490. HK ma swój styl brzmienia, wg mnie jest łagodny ale to moje zdanie. A Ja sie z tym nie zgodzę H/K to amerykańskie brzmienie. Mocne, bas konkretny, dzwięk jest bardziej... Z mocą. Mocne stereo. Yamaha dzwięk będzie miała bardziej "ugłaskany" bas lżejszy, cieplejszy dzwięk.Ja odsłuchując amplitunery kina domowego H/K, Yamahy i Onkyo wybrałem H/K. Co do mocy, H/K ma rezerwe wysokoprądową co daje zapas mocy na głośniki w momencie potężnego uderzenia.Na Twoim miejscu wybrał bym jednak Yamaszke. Masz 15 lat to czeka cię jeszcze wiele wrażeń związanych ze sprzętem, i poszukiwania "tego czegoś" co powoduje że siedzisz trzymając palec na przycisku STOP na pilocie i mijają kolejne minuty słuchania, a ty cały czas nie chcesz go wcisnąć... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiannn1993 Napisano 27 października 2008 Autor Udostępnij Napisano 27 października 2008 Wczoraj zamówiłem yamaszke. Mam Nadzieje że dzisiaj przyjdzie. Jak ją podłącze to napisze wam czy jestem zadowolony z zakupu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini_dy Napisano 28 października 2008 Udostępnij Napisano 28 października 2008 Cytat Witam wszystkich. Zamierzam zmienić swój amplituner. Jest kłopot. Nie wiem co mam wybrać czy Yamah 797 czy Harman Kardon HK3490? Proszę o pomoc. Z góry dzięki. Witam,Ja wymieniełem właśnie swoją Yamahę, ponieważ uważałem że gra lekko za sucho i ostro, pytanie kto co lubi, słuchałem 3 letniego HK nie wiem jaki model do konica i bardzo mi się podobało to jak gra, dlatego postanowiłem znienić Yamahę na HK 3490 bądz HK980 + CD, musimy porównąć opinię po pierwszych testach Pozdrawiam i życze miłęgo grania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiannn1993 Napisano 28 października 2008 Autor Udostępnij Napisano 28 października 2008 Yamaha już jest podłączona. Moje wrażenie jest pozytywne. Dźwięk super. Taki jak chciałem. Nie spodziewałem się ze będzie dysponować taka mocą. Jestem zadowolony z zakupu i to bardzo. Wszystkim dziękuje za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stahura Napisano 28 października 2008 Udostępnij Napisano 28 października 2008 Cytat Yamaha już jest podłączona. Moje wrażenie jest pozytywne. Dźwięk super. Taki jak chciałem. Jestem zadowolony z zakupu i to bardzo. No i o to chodzi Miłego grania.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts