kedziorek Napisano 27 października 2008 Napisano 27 października 2008 Witam i jeśli zadałem złe pytanie / w złym dziale lub w jakikolwiek inny sposób mój wątek negatywnie kogoś poruszył, to serdecznie przepraszam.Mam taki dylemat, pragnę kupić jak najlepsze słuchawki do komputera, tyle, że:Karta muzyczna Sound Blaster Live! 5,1 - czy nie jest za słaba? Nie chcę kupić dobrych słuchawek, żeby się marnowały, ale nie stać mnie na profesjonalny sprzęt audio.Druga kwestia: impedancja słuchawek, czy słuchawki z wyższej półki (które zazwyczaj mają wysoką impedancję) będą w ogóle słyszalne na sygnale z komputera, czy potrzeba dodatkowego wzmacniacza?Obecnie posiadam Sennheiser HD-465, brzmią zadowalająco aczkolwiek szukam czegoś, co jakościa wgniecie mnie w fotel i na czym zauważę różnicę między mp3 320 kbps a flac. Mam do wydania ok. 700 zł, poradźcie mi jak postąpić, żeby osiągnąć jak najlepszą jakość brzmienia z komputera. Czy da radę w ogóle coś zrobić, czy muszę zbierać na profesjonalny sprzęt audio? Odpisz, cytując
phil Napisano 3 listopada 2008 Napisano 3 listopada 2008 Z komputera wiele nie osiągniesz, kup chociaż jakiegoś CDka lub jeśli ma być na mp3 to iPoda classic Odpisz, cytując
vassun Napisano 3 listopada 2008 Napisano 3 listopada 2008 a karte muzyczną to chociaz jakies starsze audigy. zmiane jakości poczujesz w pierwszysch sekundach odsłuchu Odpisz, cytując
Recommended Posts