Bartez Napisano 1 listopada 2008 Udostępnij Napisano 1 listopada 2008 Witam,Chcę kupić jakiś kabel sygnałowy z CD do wzmacniacza. Moj zestaw takj ak w temacie: wzmacniacz:NAD 320BEE + cd:NAD 525BEE + głośniki:Acoustic Energy Evolution OneZastanawiam się na Audionova Galatea MK3 lub Audionova PROTEUS Silver Edition. Czy to są kable odpowiadające jakości tego zestawu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baton Napisano 3 listopada 2008 Udostępnij Napisano 3 listopada 2008 Dla tego zestawu odpowiedni będzie każdy kabel za 100-200 zł - i tak jego zadaniem będzie uspokojenie Twojego sumienia, wielkich zmian w brzmieniu nie oczekuj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PlasticElvis Napisano 3 listopada 2008 Udostępnij Napisano 3 listopada 2008 co do wypowiedzi kolegi batona to różnice są słyszalne i to czasem dość znacznie. Ostatnio z kolegami dość mocno przetestowalismy kilka kombinacji sprzętu z różnymi interkonektami. Na testowaliśmy Profigoldy, ohelbachy, jakąś tanią Hamę i wspomniana przez Ciebie Bartez Audionovę Proteus Slilver Edition. Audionova wypadał najlepiej. Była słyszalna różnica, najlepiej sprawowała się przy muzyce klasycznej, oraz tej która miała wiele szczegółów. Ohelbach ( nie kojarzę dokładnie modelu, jedyną cecha jaka zapamiętałem była niebieska półprzeźroczysta izolacja) lekko spłaszczał a profigold ciągnął bardziej basy. Hama była jakby poza konkurencją . Pomimo wymienionych tutaj niuansów każdy z tych kabli jest godzien polecenia i powinien zadowolić Swojego właściciela. Zaś zwycięstwo Audionovy ucieszyło mnie mocno z prostego powodu...jest to mój kabel. Jestem jego użytkownikiem, do tego stopnia zadowolonym ze w najbliższym czasie zamierzam wymienić kabel głośnikowy na produkt tejże firmy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts