blame Napisano 16 listopada 2008 Napisano 16 listopada 2008 witam all,klika dni temu wymieniłem sprzęt audio w domu... na kino domowe LG, wcześniej kompa miałem podłączonego do zwykłej wieży (Karta dźwiękowa SoundBlaster Live 5.1 - podłączony zwykłym kablem ok 3m ).W tym momencie kiedy podłączam PC to wejścia AUX w kinie słychać w głośnikach głośne buczenie... nie jest to problem uziemienia... ten problem juz wykluczyłem podobnie problem z kompem/karta dzwiękową (głosniki od kina buczną nawet kiedy kabel wyjścia dzwięku nie jest odłaczony od kompa. PC z kinem jest podłączone najzwyklejszym kablem o długości ok 10 m, czy moze być to problem z kablem? jego jakością czy stratami na tej odległości?? kabel od kina leci obok kabli głośników czy ma to jasiek znaczenie?z góry dzięki za pomoc Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 16 listopada 2008 Napisano 16 listopada 2008 Witam; kiedy następuje buczenie ? jest wszystko zgodnie z instrukcją podłączone ? Odpisz, cytując
blame Napisano 17 listopada 2008 Autor Napisano 17 listopada 2008 Cytat Witam; kiedy następuje buczenie ? jest wszystko zgodnie z instrukcją podłączone ? Kabel do kina na pewno podłączony jest prawidłowo do wejścia AUX. Buczenie jest ciągłe od momentu przestawienia w kinie na opcje "AUX" nawet jeżeli kabel nie jest podłączony z kompem. Odpisz, cytując
muzyczny_gość Napisano 17 listopada 2008 Napisano 17 listopada 2008 a pod innym wyjsciem/wejsciem próbowałeś ? Odpisz, cytując
blame Napisano 18 listopada 2008 Autor Napisano 18 listopada 2008 Cytat a pod innym wyjsciem/wejsciem próbowałeś ? Chyba nie ma za bardzo gdzie kino ma jedno wejście AUX ( w załączniku screen) Odpisz, cytując
Recommended Posts