Lan Napisano 2 stycznia 2020 Napisano 2 stycznia 2020 Witam, 聽 Przygotowuj臋 salon ok. 5x5m, d艂u偶szy bok otwarty na kuchni臋, pod kino domowe (na pocz膮tku projektor bez TV). B臋dzie to moje pierwsze KD, wiem tyle co z r贸偶nych for, poradnik贸w, wi臋c nie za wiele :) Chc臋 zbudowa膰 system 5.1.4 g艂贸wnie pod filmy, troch臋 muzyki i mo偶e gier (60/30/10). Zaznacz臋, 偶e nie jestem "audiofilem", interesuje mnie zestaw ze 艣redniej p贸艂ki. 聽 Poni偶ej rzut pomieszczenia, kanapa b臋dzie odsuni臋ta od 艣ciany tak, 偶eby wesz艂y za ni膮 tylne g艂o艣niki. Do jutra musz臋 podj膮膰 decyzj臋 gdzie maj膮 by膰 g艂o艣niki sufitowe oraz projektor - elektryk k艂adzie kable. Czy rozmieszczenie g艂o艣nik贸w sufitowych (poni偶ej na czerwono) b臋dzie ok? Tylne od 艣ciany b臋d膮 oddalone ok. 20-30cm, mog膮 by膰 tak blisko? Projektor pod sufitem, ok. 4m od ekranu (tu gdzie jest narysowany TV), mniej wi臋cej na linii 艣wiat艂a 艃 na poni偶szym rzucie. Chcia艂bym si臋 zmie艣ci膰 w 10 ty艣 (za samo KD), co niestety mo偶e by膰 bardzo trudne, wchodzi w gr臋 nagi臋cie tego bud偶etu. Amplituner musi by膰 9-kana艂owy, wi臋c pewnie co艣 pokroju Onkyo 830 co ju偶 zjada 4 ty艣 pln. G艂o艣niki sufitowe kt贸re艣 Magnat Interior ICP 62? 82? -> 4x 200pln. - czy do nich trzeba/warto jak膮艣 obudow臋 ochronn膮, 偶eby d藕wi臋k nie szed艂 do g贸ry? Reszta jak na razie nie mam poj臋cia. 聽 Prosz臋 o porady po 1 czy ustawienie b臋dzie ok, po 2 na jaki sprz臋t patrze膰? Odpisz, cytuj膮c
Recommended Posts