lukash1337 Napisano 30 listopada 2008 Napisano 30 listopada 2008 Witam!To mój pierwszy post na forum, więc na samym początku chciałbym się ze wszystkimi przywitać . Mój post dotyczy wyboru kina domowego - otóż stoję przed wyborem takich zestawów (amplituner+DVD):Pioneer VSX-818 + Pioneer 410Denon AVR 1509 + Denon 1740Onkyo TX-SR506 + Onkyo 406Oraz kolumn: Quadral Quintas 500 (ew. 700 jeśli różnica w dźwięku jest znacząca)Koda AV707v2 + subwoofer SW1000v2Teraz który zestaw z jakimi kolumnami zagra lepiej? Niestety w moim mieście nie znalazłem ani Quintasów ani kolumn Koda więc nie bardzo mogę porównać oba zestawy. W/w amplitunery i DVD znalazłem w jednym sklepie lecz nie z tymi kolumnami, które mnie interesują. Mam nadzieję, że pomożecie mi dokonać wyboru i z góry dziękuje ;]. Odpisz, cytując
Danielasty76 Napisano 30 listopada 2008 Napisano 30 listopada 2008 Witaj!Jeżeli decydowałbyś się na Denona (podstawowy zestaw) to polecam rozważenie zakupu DVD o pięterko wyżej - model 1940. Świetna jakość obrazu a w audio masz dodatkowo wielokanałowe SACD. Odpisz, cytując
BAGIENNIK Napisano 1 grudnia 2008 Napisano 1 grudnia 2008 Ciekawe jaki sens miało by słuchanie SACD na tych amplitunerkach.Ja z tych propozycji polecałbym ...Denona 1509 + Pioneera DV 410 + Quadrale Quintas 500 Odpisz, cytując
lukash1337 Napisano 1 grudnia 2008 Autor Napisano 1 grudnia 2008 Witam ponownie!Dziękuje za rady, wybiorę zestaw zaproponowany przez BAGIENNIKa - z opinii na forum wywnioskowałem, że ten model DVD Pioneera jest praktycznie identyczny do ONKYO 406, lecz tańszy.BTW - w przyszłości planuje kupno subwoofera do swojego zestawu - proponujecie jakiś konkretny model? (najlepiej do 500zł)Pozdr Odpisz, cytując
tomaszartur Napisano 11 grudnia 2008 Napisano 11 grudnia 2008 Witam,wczoraj dostalem od dziewczyny w prezencie Denon'a AVR 1909. Mieszkamy w UK i niestety nie bylo polskiej instrukcji a angielska instrukcje wyjatkowo ciezko mi zrozumiec. Czy moze ma ktos ma w pdf'ie? lub moze jest jakas strona gdzie moglbym sciagnac?Bardzo prosze o pomoc.Moj mail to tomaszartur@ineria.pldPozdrawiamTomek Odpisz, cytując
tomaszekp26 Napisano 17 grudnia 2008 Napisano 17 grudnia 2008 Witam !Ostatnio miałem problem z wyborem amplitunera i wybrałem po wielu opiniach Onkyo TX-SR506 - podobno gra najlepiej z tych co Pan wybierał -sma jeszcze nie podłączałem sprzętu wiec nie odpiem czy to prawda z reszta i tak nie miałbym porównania ale licze że wszystko będzie ok Odpisz, cytując
martusia2046 Napisano 20 grudnia 2008 Napisano 20 grudnia 2008 jeśli chcesz kupić kino domowe to zajrzyj tutaj:http://alejka.pl/c/kino-domowe.html Odpisz, cytując
Recommended Posts