ceerpee Napisano 28 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2020 Cześć, Od kilku tygodni korzystam z zestawu NAIM'a SuperUniti + Focale Arie 926 + kable NAIM NAC A5. Generalnie brzmi to bardzo dobrze, w szczególności góry i środki, jednak przy typowo elektronicznych kawałkach których często słucham brakuje mi trochę mięsistego basu. Zależy mi na dobym wypełnieniu dolnego pasma, nie powodując przy tym efektu nienawiści u sąsiadów 😉 Pomieszczenie ok 30 m2, wysokie sufity 3,2 m. Jaki subwoofer polecalibyście do takiego zestawu (budżet do 3-4 tyś), oraz czy zaznaczone miejsce się sprawdzi (w tym rogu za ścianą akurat nie ma żadnego sąsiada 😉)? Również sugestie odnośnie ustawienia kolumn, akustyki itp mile widziane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 28 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2020 Wiele kawałków z muzyką o której wspominasz jest kiepsko zrealizowanych , i tam po prostu nie ma basu na dole Jedynie subwoofer , akustyka nie pomoże. Rap vs alan walker - faded , także ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 28 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2020 4 godziny temu, ceerpee napisał: Zależy mi na dobym wypełnieniu dolnego pasma, nie powodując przy tym efektu nienawiści u sąsiadów 😉 To tylko słuchawki! Niskie tony są trudne do wytłumienia i im więcej ich będziesz słyszał tym więcej będą słyszeć sąsiedzi. Taka karma Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts