B41 Napisano 5 lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 lutego 2020 Cześć, Dzień Dobry! Obecnie posiadam zestaw: Tanoy Mercury 7.4 ( Dali rm230) Marantz PM7004 (Electrocompaniet EC-K3 + Oyaide) Chromecast audio + Smsl m8 + rca melodika + jack toslink – tidal master - Gra to świetnie, ale czuję że może zagrać lepiej, zawsze jest ten niedosyt który można zaspokoić:) Słucham głównie akustycznych utworów albo delikatnej elektroniki z szeroką sceną, trochę rapu i klasyki również. Do takiej muzyki szukam zestawu. Na początku chciałbym wymienić kolumny, Poczytałem trochę w Internecie i moją uwagę najbardziej przykuły: - Tanoy XT6F; Tanoy DC6T, B&W 683, KEF R500, KEF Q500, Później Wzmacniacz: - Marantz PM 15S1; Cyrus ONE, Cyrus 8DAC, Denon PMA-1520AE Teraz mogę tanio kupić: -atoll in100se - Creek 50a //Jest sens wymieniać? Czy lepiej poczekać i wybrać coś z tych wyżej? Na zdjęciu przedstawiłem plan pokoju który ma ok 24,m2 długość : szerokość :wysokość 7,5 : 3,5 : 3, od szafki z tv do kanapy gdzie głównie będę słuchał mam 2m. - pomiędzy kanapą a głośnikami na ziemi jest dywan. Byłbym wdzięczny za podpowiedź które kolumny z tych które wymieniłem albo z waszych propozycji, najlepiej zgrają się z wzmacniaczem Marantz PM7004, ewentualnie z tym z listy przyszłościowej :) Czy lepiej dobrać kolumny pod obecny wzmacniacz, czy lepiej zrobić przystawkę pod przyszłą zmianę :) - Czy jest teraz sens zmieniać wzmacniacz na in100se/50a, mogę je mieć w podobnych pieniądzach do PM7004 Dziękuję za wszelkie sugestie! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Japi Napisano 7 marca 2020 Udostępnij Napisano 7 marca 2020 Czy kupiłeś nowe kolumny? Jeżeli tak to podziel się wrażeniem jak zgrały się z Marantzem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts