Ekhangel Napisano 8 grudnia 2008 Napisano 8 grudnia 2008 Witam, jest to m贸j pierwszy post na tym forum, w kt贸rym chcia艂bym zwr贸ci膰 si臋 do Was z zapytaniem, a raczej pro艣b膮. A wi臋c, jak wiadomo, idzie gwiazdka, a jako 偶e jestem jeszcze m艂odym u偶yszkodnikiem, dosta艂em zapytanie od matki, co chc臋 na gwiazdk臋. Jak si臋 pewnie domy艣lacie, pad艂o na sprz臋t hi-fi do pokoju. Mam na my艣li wzmacniacz oraz par臋 kolumn. Obecnie mam ju偶 wzmacniacz Sony F235R oraz dwie kolumny Eltex'a ( nie wiem, czy w og贸le wiecie, co to jest ) z jakiego艣 kina domowego. Z racji gwiazdki zdecydowa艂em podnie艣膰 sw贸j stopie艅 w 艣wiecie muzyki, i zakupi膰 nowy zestaw. Zwracam si臋 wi臋c do Was o pomoc w wyborze. Nied艂ugo pojad臋 do sklepu muzycznego i zaczn臋 rozeznawa膰 si臋 w obecnych kolumnach dost臋pnych na rynku, ale chcia艂bym us艂ysze膰 Wasze sugestie - oraz propozycje wzmacniacza.Limit pieni臋偶ny to jakie艣 1500-2000 za zestaw kolumn pod艂ogowych i 500-1000 za wzmacniacz. B臋d膮 one u偶ywane w r贸偶nych sytuacjach, jako 偶e jestem dziwnym typem cz艂owieka, kt贸ry lubi raz w艂膮czy膰 symfoni臋 Beethoven'a, a raz jak膮艣, tzw. za przeproszeniem napierdalank臋. Zestaw pod艂膮czony b臋dzie do telewizora, nie interesuje mnie kompakt czy radio. I teraz pytanie - czy jest sens zawraca膰 sobie g艂ow臋 wej艣ciem optycznym? Pewnie tak - telewizor w ka偶dym razie takowe ma, wi臋c problemu nie b臋dzie. Je艣li chcieliby艣cie jeszcze dopasowa膰 jakie艣 tam standardy kodowania d藕wi臋ku do mo偶liwo艣ci TV to podaj臋 z g贸ry model - Sharp Aquos SHARP LC-32X20E.Mam nadziej臋, 偶e moje wypociny s膮 dla Was zrozumia艂e, bo szczerze m贸wi膮c, to nie za bardzo si臋 na tym znam, i czasem plot臋 trzy po trzy. Mam nadziej臋 na szybk膮 i konstruktywn膮 odpowied藕, pozdrawiam. Odpisz, cytuj膮c
roto Napisano 10 grudnia 2008 Napisano 10 grudnia 2008 W og贸le tej "napierdalanki" nie rozumiem, chcesz zestaw muzyczny, a planujesz pod艂膮cza膰 go z艂膮czem optycznym do telewizora....o co chodzi? Odpisz, cytuj膮c
Ekhangel Napisano 10 grudnia 2008 Autor Napisano 10 grudnia 2008 Cytat W og贸le tej "napierdalanki" nie rozumiem, chcesz zestaw muzyczny, a planujesz pod艂膮cza膰 go z艂膮czem optycznym do telewizora....o co chodzi? Ech, powiedzmy, 偶e techno i inne g贸wna. Nie wiem, jak rozumiesz "zestaw muzyczny", ale chodzi艂o mi o pod艂膮czenie wzmacniacza do telewizora kablem optycznym. nie mam zamiaru kupowa膰 kompakt贸w. Muzyki b臋d臋 s艂ucha艂 g艂贸wnie z telewizora - mam Xbox 360, kt贸ry streamuje mi muzyk臋 prosto z PC do TV, no i "zestaw muzyczny" j膮 po prostu odegrywa. Tak, wiem, wiem - to 偶adna jako艣膰 i zdaj臋 sobie z tego spraw臋, ale ja nie jestem przyzwyczajony do kupowania CD'k贸w - chocia偶 mo偶e kupi臋 sobie jaki艣 przyzwoity kompakt.EDIT: Ju偶 znalaz艂em swoje cacka - s膮 to kolumny Elac F5-57 oraz wzmacniacz Rotel RA 05. Temat do zamkni臋cia, pozdrawiam. Odpisz, cytuj膮c
Recommended Posts