Ciemnysk8 Napisano 8 lutego 2020 Napisano 8 lutego 2020 (edytowany) Witajcie,聽 Jestem tu nowy, przepraszam je偶eli robi臋 ba艂agan, ale czytam i czytam i wi臋cej pyta艅 ani偶eli odpowiedzi. S艂ucha艂em muzyki na Technics a700mk3 + g艂o艣niki Diora Polaris 200. W zwi膮zku z przeprowadzka i brakiem miejsca na tak du偶e g艂o艣niki wchodzi艂y w gr臋 tylko soundbary aczkolwiek wiele czytaj膮c odszed艂em od tego pomys艂u i uda艂o mi si臋 nabyc g艂o艣niki Scandyna drop.聽聽 Specyfikacja: typ przetwornika: 125mm (5") - 艣rednio/niskotonowy, 25mm (1") wysokotonowy rodzaj kolumny: 2-dro偶ny zamkni臋ty kompatybilny ze wzmacniaczem: od 10W do 100W skuteczno艣膰: 89db SPL pasmo przenoszenia: 50hz do 22khz Tymczasowo d藕wi臋k 偶e Scandyn leci przez powy偶szego Technicsa, aczkolwiek jest on za du偶y i nie mie艣ci si臋 na p贸艂ce. P贸艂ka ma g艂臋boko艣膰 20 cm. Szukam wi臋c jakiego艣 mniejszego wzmacniacza. Znalaz艂em cude艅ka Smsl, ale wiele mi to wszystko nie m贸wi. Widzia艂em np. Smsl聽q5 pro ale czy to ma sens? Polecicie co艣 co m贸g艂bym dobra膰 do tych Scandyn, aby uraczy膰 si臋 w miar臋 przyzwoitym d藕wi臋kiem, a i 偶eby ma艂膮 imprez臋 to udzwigne艂o ? Bud偶et planowa艂em na poziomie 500 PLN ale w razie potrzeb co艣 mog臋 do艂o偶y膰.聽 PS. D藕wi臋k idzie z tv.聽 Pozdrawiam Edytowano 8 lutego 2020 przez Ciemnysk8 Odpisz, cytuj膮c
Ciemnysk8 Napisano 10 lutego 2020 Autor Napisano 10 lutego 2020 C贸偶 藕le czynie i偶 oboj臋tno艣膰 mnie dopada czy偶by schematu brak聽 ?聽 2. Kwota 500 PLN, dorzuci膰 co艣 mog臋.聽 3. Z braku wiedzy i znajomo艣ci tematu wola艂bym nowy.聽 4. G艂o艣niki Scandyna drop, szukam wzmacniacza/amplitunera czego艣 co nada z nich d藕wi臋k. Gabarytowo aby by艂o ma艂e jak np. Smsl q5 pro, aczkolwiek nie mam poj臋cia co to, poprostu pasuje taka wielko艣膰 urz膮dzenia.聽 5. Powierzchnia 25m2.聽 6. Rad b臋d臋 gdy nie b臋d臋 musia艂 nic zmienia膰 przez par臋 lat.聽 7. Pod艂膮czony pod tv, g艂贸wnie do s艂uchania muzyki z YT b膮d藕 BT. Na d藕wi臋ku z film贸w mi nie zale偶y.聽 Pozdrawiam Odpisz, cytuj膮c
Recommended Posts