biaand Napisano 16 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2008 WitamMam zamiar kupic kino domowe o wartosci okolo 2000zl, mysle o Sony DAV-IS50Moze ktos mi napisac czy to dobre kino ? Mam maly pokoj 20 metrowA moze jest cos lepszego w tej cenie chodzi mi o system glosnikow 5.1Dziekuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
power Napisano 21 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2008 Czy to ten z maleńkimi jak kosteczki głośnikami? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowieck Napisano 21 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2008 Cytat Czy to ten z maleńkimi jak kosteczki głośnikami? Generalnie nie jestem zwolennikiem systemów kina z jednego pudełka, gdyż najczęściej nie ma możliwości zmiany ich konfiguracji i zapewne ten system też tego nie umożliwia. Z czasem gdy dźwięk tego systemu przestanie Ci wystarczać (a może to nastąpić wcześniej niż myślisz) chciałoby się zmienić kolumny, a to nie jest takie proste z racji specyficznego zestrojenia takich zestawów.Miałem system Sony o podobnej konfiguracji i właśnie on mnie takim zestrojeniem zaskoczył. Z racji tego, że maleńkie kolumienki nie są w stanie przenosić częstotliwości bliskich basom, w takim zestawie rozszerza się zakres częstotliwości przenoszonych przez sub, czego następstwem jest pewnie kiepska jakość dźwięku.Drugi problem, to trwałość takiego zestawu. Gdy tylko popsuje się laser odtwarzacza (z reguły po kilku latach użytkowania) właściwie cały sprzęt jest do wyrzucenia. Za podobne pieniądze kupisz zestawy złożone z separowanych elementów, które takich problemów nie stwarzają.Oczywiście jeśli jesteś zdecydowany na system z jednego pudełka, to lepiej rozglądnij się za systemami, które nie mają ograniczeń konfiguracyjnych, co najczęściej oznacza możliwość wyłączenia kanału suba i przekierowanie jego sygnału do kolumn przednich. Kiedyś było to możliwe np. w systemach Philipsa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts