torabin Napisano 3 marca 2020 Udostępnij Napisano 3 marca 2020 Dzień dobry, przepraszam jeśli pytanie komuś zagotuje krew w żyłach ale świeżak jestem to i wolę pytać niż błądzić. W moim CA CXA80 mam gniazda przyłączeniowe do przewodów głośnikowych, takie z nakrętką plastikową. Nijak ma się to do tych, które pasują do wtyków typu banan. czy ja soś źle kombinuję czy banan jednak pasuje do tych gniazd ? Jeśli tak to w jaki zposób je podłączyć, żebym nie zniszczył niczego. Jeśli nie pasuje to jaką mam alternetywę prócz gółych końcówek kabla ? dziękuję za pomoc i wyrozumiałość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yacool Napisano 3 marca 2020 Udostępnij Napisano 3 marca 2020 Dzień dobry, przepraszam jeśli pytanie komuś zagotuje krew w żyłach ale świeżak jestem to i wolę pytać niż błądzić. W moim CA CXA80 mam gniazda przyłączeniowe do przewodów głośnikowych, takie z nakrętką plastikową. Nijak ma się to do tych, które pasują do wtyków typu banan. czy ja soś źle kombinuję czy banan jednak pasuje do tych gniazd ? Jeśli tak to w jaki zposób je podłączyć, żebym nie zniszczył niczego. Jeśli nie pasuje to jaką mam alternetywę prócz gółych końcówek kabla ? dziękuję za pomoc i wyrozumiałośćWyjmij zaślepkę plasikową i cyk - bananka mozna włozyc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torabin Napisano 3 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2020 pod zaślepką jest otwór ale o przekroju zdecydowanie mniejszym niż taki sam z tyłu w głośniku. potrzebuję zatem jekiejś przejściówki ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yacool Napisano 3 marca 2020 Udostępnij Napisano 3 marca 2020 pod zaślepką jest otwór ale o przekroju zdecydowanie mniejszym niż taki sam z tyłu w głośniku. potrzebuję zatem jekiejś przejściówki ?Nie sądzę, banan powinien chyba wejsc. One wchodzą ze sporym oporemNie posiadam tego urzadzenia, ale mialem ze 2 starsze wzmaki CA i taki byl ich system Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 marca 2020 Udostępnij Napisano 3 marca 2020 Potwierdzam, otwory na wtyki bananowe są zaślepione gumowymi osłonkami. Wystarczy je podważyć paznokciem i wyjdą bez problemu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torabin Napisano 3 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2020 1 minutę temu, Adam Wesolowski napisał: Potwierdzam, otwory na wtyki bananowe są zaślepione gumowymi osłonkami. Wystarczy je podważyć paznokciem i wyjdą bez problemu. czyli odkręcam plastikowe nakrętki i tam znajdę gumową osłonkę ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 marca 2020 Udostępnij Napisano 3 marca 2020 Nic nie musisz odkręcać (odkręcając nakrętki gumowe zatyczki kręcą się razem z nimi). Te otwory są zatkane właśnie tymi gumowymi osłonkami. Jak dotkniesz palcem którejś z nakrętek, to poczujesz wybrzuszenie. To wybrzuszenie to są właśnie te gumowe osłonki (wydają się plastikowe, bo są małe i się nie uginają). Wystarczy paznokieć. Jak masz zakrótkie paznokcie to poproś małżonkę. Jak masz cierpliwość to wieczorem zrobię lepszą fotkę. PS. Panowie z CA się postarali, bo rzeczywiście ich nie widać a instrukcja trochę okrojona. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torabin Napisano 3 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2020 jak wrócę do domu sprawdzę czy zakumałem dzięki 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yacool Napisano 3 marca 2020 Udostępnij Napisano 3 marca 2020 Nic nie musisz odkręcać (odkręcając nakrętki gumowe zatyczki kręcą się razem z nimi). Te otwory są zatkane właśnie tymi gumowymi osłonkami. Jak dotkniesz palcem którejś z nakrętek, to poczujesz wybrzuszenie. To wybrzuszenie to są właśnie te gumowe osłonki (wydają się plastikowe, bo są małe i się nie uginają). Wystarczy paznokieć. Jak masz zakrótkie paznokcie to poproś małżonkę. Jak masz cierpliwość to wieczorem zrobię lepszą fotkę. PS. Panowie z CA się postarali, bo rzeczywiście ich nie widać a instrukcja trochę okrojona. To taka gumowa "pinezka" włozona w plasikową nakrętkęFoto z YouTube Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torabin Napisano 3 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2020 1 minutę temu, yacool napisał: To taka gumowa "pinezka" włozona w plasikową nakrętkę OK ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 marca 2020 Udostępnij Napisano 3 marca 2020 1 minutę temu, yacool napisał: To taka gumowa "pinezka" włozona w plasikową nakrętkę Ooo, coś w tym rodzaju. 1 minutę temu, torabin napisał: sprawdzę czy zakumałem Jakby się okazało, że jednak nie zakumałeś, to wal jak w dym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torabin Napisano 6 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 marca 2020 ogarnąłem te zaślepki. dziękuję za pomoc, mam jeszcze pytanie dotyczące złączy zarówno we wzmacniaczu jak i samych głośnikach, i tu i tu są podwóje to znaczy po 2 pary na stronę. w głośnikach także mam 2 pary złączy. tu są fabrycznie zmostkowane. czemu to służy ? czy mam dublować podpięcie głośników kablami ? mam na myśli po 2 kable dwużyłowe na głośnik ? daje to coś ? pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yacool Napisano 6 marca 2020 Udostępnij Napisano 6 marca 2020 5 minut temu, torabin napisał: ogarnąłem te zaślepki. dziękuję za pomoc, mam jeszcze pytanie dotyczące złączy zarówno we wzmacniaczu jak i samych głośnikach, i tu i tu są podwóje to znaczy po 2 pary na stronę. w głośnikach także mam 2 pary złączy. tu są fabrycznie zmostkowane. czemu to służy ? czy mam dublować podpięcie głośników kablami ? mam na myśli po 2 kable dwużyłowe na głośnik ? daje to coś ? pozdrawiam Poczytaj o biwiring Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torabin Napisano 6 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 marca 2020 57 minut temu, yacool napisał: Poczytaj o biwiring ok. już się zabieram za temat, dziękuję za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts