hifi_amator Napisano 27 grudnia 2008 Napisano 27 grudnia 2008 DENON PMA-500AE + MAGNAT QUANTUM 505DENON PMA-500AE + DALI CONCEPT 2YAMAHA AX-497 + DALI CONCEPT 2YAMAHA AX-497 + MAGNAT QUANTUM 505Panowie, wiem, że zaraz napiszecie, że najlepszą oceną będzie odsłuch, ale jednak i tak zapytam - może ktoś będzie miał doświadczenie z takimi zestawami. Otóż chcę wydać nie za dużo kasy, mieć nowiutki sprzęt ze stosunkowo dobrą jakością do ceny. No i pewnie zaraz posypią się hasła w stylu co to za porównania podłogówek z podstawkami, ale co tam...Muzyka House, rnb czasem trance, albo euro trance jak kto woli:) Pokój to ok 16m2 (340x460). Odpisz, cytując
vmaestro Napisano 28 grudnia 2008 Napisano 28 grudnia 2008 Nasłuchałem się sporo Serii Dali Concept od 1 do 6. W swoimzakresie cenowym grają przyjemnie, jednak moim zdaniemzdecydowanie nie nadają się do w/w gatunków muzyki.Przy takiej muzyce oczekujesz zapewne sporej dawki niskich tonów, a do tego nie są stworzone Concepty. Odpisz, cytując
kazalski Napisano 28 grudnia 2008 Napisano 28 grudnia 2008 Witam , mialem poprzednika quantuma 505 .. monitor 880 juz ten model swietnie radzil sobie z basem. nisko schodzacy , punktowy , nie rozlazly .. u mnie troszke dudniacy ale to wina akustyki pomiesczenia .. takze szczerze polecam te magnaty , choc moga byc trosze za duze do takiego pomieszczenia.co do wzmakow z cd .. ta oferta denona jest najnizsza budzetowa jaka chyba denon posiada z nowych rzeczy .. dlatego bardzo sceptycznie bym podchodzil do niej .. nie wiem jak sprawa ma sie z yamaha .. jak masz okazje ... posluchaj ;] Odpisz, cytując
hifi_amator Napisano 28 grudnia 2008 Autor Napisano 28 grudnia 2008 Wiem, że jeśli chodzi o Dali to basik jest taki charakterystyczny, liczę się z tym... Jeśli chodzi o te Denonowskie wzmaki to raczej nikt nie poleca:)? Odpisz, cytując
Recommended Posts