hifi_amator Napisano 27 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2008 DENON PMA-500AE + MAGNAT QUANTUM 505DENON PMA-500AE + DALI CONCEPT 2YAMAHA AX-497 + DALI CONCEPT 2YAMAHA AX-497 + MAGNAT QUANTUM 505Panowie, wiem, że zaraz napiszecie, że najlepszą oceną będzie odsłuch, ale jednak i tak zapytam - może ktoś będzie miał doświadczenie z takimi zestawami. Otóż chcę wydać nie za dużo kasy, mieć nowiutki sprzęt ze stosunkowo dobrą jakością do ceny. No i pewnie zaraz posypią się hasła w stylu co to za porównania podłogówek z podstawkami, ale co tam...Muzyka House, rnb czasem trance, albo euro trance jak kto woli:) Pokój to ok 16m2 (340x460). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vmaestro Napisano 28 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2008 Nasłuchałem się sporo Serii Dali Concept od 1 do 6. W swoimzakresie cenowym grają przyjemnie, jednak moim zdaniemzdecydowanie nie nadają się do w/w gatunków muzyki.Przy takiej muzyce oczekujesz zapewne sporej dawki niskich tonów, a do tego nie są stworzone Concepty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazalski Napisano 28 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2008 Witam , mialem poprzednika quantuma 505 .. monitor 880 juz ten model swietnie radzil sobie z basem. nisko schodzacy , punktowy , nie rozlazly .. u mnie troszke dudniacy ale to wina akustyki pomiesczenia .. takze szczerze polecam te magnaty , choc moga byc trosze za duze do takiego pomieszczenia.co do wzmakow z cd .. ta oferta denona jest najnizsza budzetowa jaka chyba denon posiada z nowych rzeczy .. dlatego bardzo sceptycznie bym podchodzil do niej .. nie wiem jak sprawa ma sie z yamaha .. jak masz okazje ... posluchaj ;] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hifi_amator Napisano 28 grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 28 grudnia 2008 Wiem, że jeśli chodzi o Dali to basik jest taki charakterystyczny, liczę się z tym... Jeśli chodzi o te Denonowskie wzmaki to raczej nikt nie poleca:)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts