pablos Napisano 30 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2008 no wiec dzis zakupilem sprzet ale nie wiem jakim kablem podlaczyc. mam Subwoofer M-AUDIO S8 a amplituner to Amplituner HT-R 518 od ONKYOwidzialem na subie 2 wejscia L i R typu chinch(czemu sa 2?-2 urzadzenia?). no to kupilem kabel 2xchinch-2chinch ale z tylu amplitunera jest tylko jedno wyjscie typu chinch do subwoofera albo ja zle patrze.....i jeszcze pytanie jak ustawic filtr na tym subwooferze? mam takie pokretlo od 40-300Hzpoczytalbym w instrukcji ale woreczek z odpowiednim dla niej miejscem na kartonie bez rozerwany(zauwazylem w domu). jutro bede musial pojechac po nia do sklepu ale chcialbym wiedziec jak to podlaczycmam tez drugie pytanie:na schemacie jest narysowane zeby podlaczyc dvd i amplituner trzema kablami: 1. video out (chinch-chinch)2. audio out (2chinch-2chinch)3. digital out coaxial (chinch-chinch)i wlasnie po co jest ten trzeci skoro pierwsze 2 daja dzwiek i obraz?co on przenosi cyfrowo? dzwiek?i jeszcze jedno pytanie:podlaczajac dvd i ampli przez hdmi powinien byc tez dzwiek w ampli. wiec po co na tym schemacie moim jest jeszcze kabel digital out coaxial(chinch-chinch) a takze audio out((2chinch-2chinch) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vmaestro Napisano 31 grudnia 2008 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2008 Sposoby podłączenia subwoofera z elektroniką.Kliknij na linkę:http://dvd.panoramainternetu.pl/articles/d...nfiguracja.htmlRegulacja częstotliwości odcięcia"Najlepiej dopasować górną częstotliwość pracy suba do dolnej częstotliwości pracy głośników głównych. Na przykład, jeśli dolna granica częstotliwości pracy głośników głównych wynosi 80Hz wtedy należy ustawić częstotliwość odcięcia subwoofera właśnie na 80Hz. Ustawienie tej częstotliwości np. na 150Hz sprawi, że bas z suba oraz bas z kolumn głównych będzie na siebie nachodziłi wystąpi efekt dudnienia".Wypisałeś możliwości połączenia odtwarzacza DVD z amplitunerem.Nie stosuje się ich oczywiście jednocześnie. Najlepszym sposobempołączenia w tym wypadku wydaje się złącze hdmi (czyli wizja i fonia w jednym kablu). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablos Napisano 31 grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 31 grudnia 2008 dzieki. TWoj link sie przydal i moja wiedza nt suba sie powiekszyla podlaczylem apli z subem kablaem coaxial do wejscia prawego. natomiast dvd z ampli video z pomoca chinch-chinch a dzwiek coaxialnym(nie posiadam obecnie hdmi zreszta tv tez nie ma . sprzecik sluzy narazie do sluchania muzy ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts