Paweł Kusy #1 Napisano 3 kwietnia 2020 Witam. Kilka dni temu kupiłem pierwsze swoje stereo i proszę o kilka porad co do akustyki. Pomieszczenie kształt L frontowa ściana 5m prawa to praktycznie same okna z drzwiami balkonowymi 3,85m, lewa 4,80m tylna to 3,90m. W tym roku zamiast wyjazdu wakacyjnego będzie raczej remont i zastanawiam się nad tapetami w tym właśnie pokoju. Na chwilę obecną nie doklejałem żadnych paneli akustycznych. W sumie nie jest chyba aż tak bardzo źle z akustyką pomieszczenia. Przy ustawieniu bez dogięcia w stronę odsłuchu dźwięk odrywa się od kolumn, stereo chyba też jest ok. Bas w większości zostaje w pomieszczeniu, jedynie w kuchni jest go nieznacznie więcej. Kolumny ok 50cm od ściany, przy cichym słuchaniu bas zanika ale tylko w momencie kiedy ustawiłem za kolumnami poduchy z sofy. Bez nich przy cichym słuchaniu basu jakby trochę więcej. Jeśli chodzi o głośniejszą muzykę to z poduchami jest przyjemniej. Ogólnie w moim odczuciu nie jest tragicznie ale jakaś korekta się przyda Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach