normals522 Napisano 11 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2020 Witam, a więc potrzebuję pomocy ws. dobrania karty dźwiękowej i generalnie odpowiedź na pytanie czy rozwiąże ona mój problem. Od razu z góry przepraszam, jeśli tytuł albo teraz treść wątku jest błędnie/niezgodnie z regulaminem napisana, ale owego niestety nie znalazłem. Wracając, na laptopie gram w gry, słucham muzyki i nie mam żadnego gustu jeśli chodzi o sam dźwięk. Korzystam ze zwykłych słuchawek SS Artic 3, z mikrofonem. Problem leży w tym, że ostatnio integra z W10 nie chcą za bardzo ze mną współpracować. Software się gryzie, są przebicia i nie mam dostępu do jakiejkolwiek konfiguracji. Pomyślałem, że jeśli kupię kartę dźwiękową to nie powinno być problemu. Głównie zależy mi na: Również TL:DR Własne sterowniki i żeby wszystko działało jak należy. Obojętna barwa dźwięku Współpraca z jackiem 3,5mm dla mikrofonu i słuchawek Wejście do laptopa na usb oraz żeby nie była zbyt gabarytowa. Idealnie gdyby była w kształcie pendrive (chodzi mi głównie o mobilność, ale jeśli naprawdę małe są słabej jakości to coś większego, dam radę) Cena: do 700zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 12 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2020 (edytowany) Ale mikrofon i słuchawki przez jednego jack czy oddzielnie ? Edytowano 12 kwietnia 2020 przez Tomasz S. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
normals522 Napisano 12 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2020 (edytowany) Nie nie, dwie oddzielne wtyczki. Słuchawki są zwykłe stereo. EDIT: Jeśli chodzi o Dragonfly no to tak, pierwsza kwestia brak 2 jack, ale też kolejna brak sterów do obsługi. Wiesz, chciałbym mieć jakieś menu czy coś z equalizerem i ustawieniami do micro czy ewentualnie własnym "dźwiękiem przestrzennym". Google mówi Asus xonar, któryś, ale który, dobre to w ogóle? Edytowano 12 kwietnia 2020 przez normals522 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 12 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2020 Xonar to nazwali linii od Asusa. Nazywają tak wszystko od kart po dace hifi. Dla graczy raczej coś jak Sennheiser GSX 1000 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
normals522 Napisano 12 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2020 Dobra wezmę tego GSX 1000 na spróbowanie, spotkałem się z jedną niepochlebną opinią zobaczymy co z tego będzie. W najgorszym wypadku odeślę. Jeśli ktoś chciałby dorzucić swoje 3 grosze do tego wątku do bardzo proszę, bo jeszcze nie uważam go za zamknięty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
normals522 Napisano 12 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2020 EDIT: Zobaczyłem porównanie tej karty z Creative SoundBlaster G6 i wychodzi na to, że ta druga bardziej się wpasowuje w moje potrzeby. Będę musiał chyba cofnąć GSX 1000 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts